Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, problemleri yerinde görmek ve hizmet taleplerini dinlemek amacıyla Güneş Mahalle Muhtarı Ahmet Deniz'i ziyaret etti.
Başkan Yardımcısı Ömer Ali Acar ve yatırımcı birimlerin müdürlerinin de eşlik ettiği ziyarette Başkan Tütüncü, bölgeye yapılan ve yapılacak yatırımları anlattı. Alt ve üst yapı yatırımları yapabilmek ve imara uygun yapılaşmayı başlatmak amacıyla, bölgede ilk önce kapalı olan imarlı yolları açtıklarını söyleyen Başkan Tütüncü, tapusu verilen onlarca gecekonduyu sahiplerinin rızasıyla yıkarak, mahallede 7 kilometre yeni yol çalışması gerçekleştirdiklerini belirtti. Yeni yolların açılmasıyla birlikte mahallede hızlı bir değişimin başladığına işaret eden Başkan Tütüncü, tapu problemi çözülen gecekonduların yerine, imara uygun modern binaların inşa edilmesi için de kat artışı yaptıklarını kaydetti.
Başkan Hakan Tütüncü, yeni yol ve emsal artışı çalışmalarından sonra, bölgede modern ve kaliteli konutların yükselmeye başladığını belirtti. Şehirleşmenin alt yapısını hazırladıktan sonra Güneş Mahallesi'nin asfalt, kaldırım ve yeşil alan taleplerini karşıladıklarını anlatan Başkan Tütüncü, 22 bin kilometre asfalt, 5 bin 379 kilometre parke kaldırım çalışmasını tamamlayarak, bölgede yaşayanları, konforlu ve kaliteli yollarla buluşturduklarını ifade etti. Aşırı yağmurlar sonrasında bölgede yaşanabilecek su baskınlarını önlemek amacıyla, 1 kilometre uzunluğunda drenaj kanal inşa ettiklerinin altını çizen Başkan Tütüncü, bölgedeki asfalt, yeni yol açma, parke kaldırım ve yeşil alan çalışmalarının bu yıl da devam edeceğinin altını çizdi.
Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, daha sonra Muhtar Ahmet Deniz ile birlikte mahallede yapımı tamamlanan Antalya'nın ilk taziye evinde incelemelerde bulundu. Yakınlarını kaybeden vatandaşların, başsağlığı dileklerini kabul etmeleri amacıyla taziye evi inşa ettiklerini belirten Başkan Tütüncü, "Toplumumuzda taziyenin çok önemli bir yeri var. Doğu bölgemizden gelen vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Güneş Mahallesi'ne vatandaşların taziye dileklerini, her türlü gereksinimlerini karşılayabilecekleri bir ortamda kabul etmeleri amacıyla, taziye evi inşa ettik. Antalya'nın ilk taziye evi de 13 Şubat'ta halkımıza hizmet vermeye başlayacak" ifadesini kullandı.
(SK-Y)

06.02.2013 11:36:05 TSI

Editör: Wan Haber