Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin hava kalitesini anlık olarak Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinden yayınlamaya başladı.
Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma ile Büyükşehir Belediyesi'nin Güllük, Otogar ve Yenimahalle'de bulunan 3 hava kalitesini izleme istasyonundan edilen veriler, anlık olarak Büyükşehir Belediyesi'nin web sitesinden ilan ediliyor. İlgilenenler Büyükşehir Belediyesi web sayfasında verilen 'Antalya Hava Kalitesi' linkine tıklayarak, eş zamanlı olarak hava kirliliği ölçüm sonuçlarına ulaşabiliyor. Sistem istasyonlardaki ölçümleri anlık olarak siteye aktarıyor.
Sitede, hava kalitesi olarak ön görülen Dünya Sağlık Örgütü ve Türkiye Cumhuriyeti Hava Kirliliği Kontrol Yönetmeliği çerçevesindeki toz, kükürt dioksit, karbon monoksit, azot dioksit ve ozon ölçümlerinin yanında, sıcaklık, rüzgar yönü ve şiddeti, yağış miktarı gibi meteorolojik veriler de anlık olarak takip edilebiliyor.
Son teknoloji alt yapıya sahip sistemde, anlık verilerin yanında geçmiş yıllara ve aylara ait verilere de ulaşılabiliyor. Sistem, geçmiş yıllar ile bugünü kıyaslayıp, indeks değeri verebiliyor. Bu değerlendirmeyi raporlama, tablo ve grafiklerle de destekleyen sistem havanın kirli olup olmadığını bilimsel kriterler çerçevesinde gösteriyor.
(SK-Y)

04.02.2013 11:30:59 TSI

Editör: Wan Haber