Antalya'nın Demre ilçesinde gece boyunca etkili olan sağanak yağmur sele yol açtı.
İlçede gece boyunca devam eden sağanak yağış sabaha karşı sele dönüştü. Özellikle Karabucak, Alakent ve Güvercinlik Mahallerinde etkili olan yağış yüzlerce dönüm seranın ve portakal bahçelerinin sular altında kalmasına sebep olurken, evlerini su basan Demreliler yetkililerden yardım istedi.
Alakent Mahallesi Küme Evlerinde tek geçitleri olan sokağın sular altında kalması sonucu vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı. Hüseyin Onaran ve Abdurrahman Akkaya isimli vatandaşlar, her yağışta aynı sorunu yaşadıklarını belirterek çözüm için gerekenin yapılmasını istedi.
Serası tamamen su altında kalan Derya Sert, gözyaşları içinde bu zararı nasıl atlatacağını bilemediğini söylerken, bir yıl önce karaciğer nakli olan 9 yaşındaki Yasin Peker'in kaldığı evi de su bastı. Çiftçilikle uğraşan anne Selma Peker, sabah suyun içinde uyandıklarını ve evlerini nasıl kurutacaklarını bilmediklerini söyledi. İki odalı bir evde yaşayan Peker ailesi, yetkililerden yardım istedi.
Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu ise vatandaşların, "Bir kanal yaptınız, yarıda kaldı. Biz sudan geçemiyoruz" tepkisine karşısında, suyun Sura bölgesinden çevrilerek kontrol altına alınması gerektiğini ancak projenin Karayollarında kaldığını ifade etti.
İlçede hasar tespit çalışmalarına başlandı.
(MÖB-SK-GS-Y)

12.01.2013 13:41:54 TSI

Editör: Wan Haber