Birçok Vanlının yaşadığı Antalya’da, Van Kahvaltısı ürünleri yoğun ilgiden dolayı fuarın bitimine bir gün kala tükenirken, Antalyalıların Van’ın yöresel ürünlerine olan ilgisi ise göz doldurdu. Birçok Vanlının ise eli boş dönmesi dernek yetkililerinin içini burkarken, gelecek yıl daha fazla ürün ile katılımın yapılacağı kaydedildi. Yaklaşık 1 ton peynirin tükendiği fuarda, Van’a özgü kavut, murtuğa, cacık, tereyağı, kurut, tandır ekmeği ve daha birçok ürün kısa bir süre içerisinde Antalyalılar tarafından beğeniyle kapışıldı. Fuarın son gününde ise Antalya’da yaşayan Vanlılarla Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Antalya Şubesi’nin bir araya getirdiği Vanlılarla buluşan Van Kahvaltısı Derneği Başkanı Yunus Caner ve yönetim kurulu üyeleri Metin Koç, Kenan Coşkun ve Ahmet Cintan, Vanlılarla hasret giderdiler. Vanlıların yanı sıra Antalyalıların da katılım gösterdiği 150 kişilik kahvaltıda Van’ın değerleri üzerine konuşmalar yapıldı.

Kahvaltının ardından gerçekleştirilen organizasyondan dolayı Van Kahvaltısı Derneği’ne teşekkür eden Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Antalya Şubesi Başkanı Recai Kırmızıtaş, böylesi bir etkinliğin yerini hiçbir şeyin tutamayacağını belirtti. Tek özlemlerinin Van kahvaltısından uzak kalmak olduğunu anlatan Kırmızıtaş, “Türkiye’mizin bütün illeri güzeldir, ama hiçbir memleket Van’ımızın yerini tutamaz. Şu an bu kahvaltıyı yaparken, kendimizi Van’da hissettik. Bu bizim için çok duygulu bir o kadar da anlamlı bir organizasyondur. Bu yüzden başta Van Kahvaltısı Derneği Başkanımız Yunus Caner ve yönetim kurulu arkadaşlarımıza çok ama çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kırmızıtaş’ın Van Kahvaltısı’nın iyi noktalara gelmesi konusunda da Başkan Caner’e tavsiyelerde bulunması üzerine kısa bir konuşma yapan Yunus Caner, ilerleyen aylar içerisinde çok güzel çalışmalara imza atacaklarını söyledi. Caner, “Van ürünlerimizin özlemini çeken Vanlılar başta olmak üzere Türkiye’deki vatandaşlarımıza anında ulaştırılacaktır. Amacımız Van’ın imajını zedeleyen bazı kahvaltı salonlarına Van’ın ismine yakışır bir şekilde hareket etmelerini amaçlamaktır. Çeşitli illerde Van kahvaltısı adı altında açılan kahvaltı salonları yöresel ürünlerimizi satmadığı gibi ilimizin imajını da zedelemektedir. İnşallah kısa bir süre içerisinde bu olumsuzlukları geride bırakacağız. Bugün siz değerli hemşehrilerimizin kahvaltı özlemini gidermek için buradayız. Umarım bir nebzede olsa ise Van’ın kokusunu, sevgisini taşımışızdır. Ben tekrar katılımınızdan dolayı hepinize çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile birlikte etkinlik sona erdi.

Editör: Wan Haber