Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen 'Ben Antalyalıyım' projesi ile her gün 70 vatandaş, çift katlı gezi otobüsüyle Konyaaltı Caddesi üzerinden Minicity, Kaleiçi, Fikret Otyam Sanat Galerisi ve Soba Müzesi'ne, ardından kıyı şeridinden şehir turu ile Düden Parkı'na götürülüyor. Vatandaşların gezisi Düden Şelalesi'nde son buluyor.
Gezi boyunca güzergah üzerinde bulunan tarihi ve turistik yerler hakkında otobüste bulunan rehber aracılığıyla bilgilendirmeler yapılan 'Ben Antalyalıyım' projesi ile Antalya'da yaşamalarına rağmen kentin tarihi, sosyal ve kültürel değerlerini bilmeyen vatandaşların yaşadıkları kenti tanımaları ve kentlilik bilinci oluşturulması amaçlanıyor.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, birçok Antalyalının kentin kültürel ve doğal güzelliklerini hiç göremediğini ifade ederek, "Antalya'da yaşayıp denizi görmeyen hemşehrilerimiz var. Başlattığımız Ben Antalyalıyım projesiyle bu vatandaşlarımızı kentimizin tarihi, kültürel ve turistik değerleriyle buluşturuyoruz. Fikret Otyam Sanat Galerisi ile resim, fotoğraf ve heykel sanatıyla tanışıyor, Soba Müzesi'ni görme imkanı buluyorlar. Antalya'yı tanımayan hemşehrimiz kalmasın istiyoruz. Proje ile kentlilik bilincinin oluşmasına katkı sağlanırken, insanların sosyalleşmelerine de yardımcı olmayı hedefliyoruz" dedi.
'Ben Antalyalıyım' projesinde yer almak isteyen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi ASMEK merkezlerine başvurarak, geziye katılabiliyor.
(SK-Y)

21.02.2013 12:36:52 TSI

Editör: Wan Haber