Antalya Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu ile ilgili 2012 yılı içerisinde toplam bin 37 operasyon gerçekleştirildiğini ve 474 kişinin tutuklandığını belirtti.
Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, uyuşturucu madde kullanımı ve bağımlılığı ile mücadelenin ara vermeden ve kararlılıkla devam ettiğini belirtti. Başarılı olabilmek için, yürütülecek faaliyetlerin sosyal, kültürel, ekonomik ve psikolojik bakımdan hassas bir şekilde incelenmesi ve bu doğrultuda etkili mücadele yöntemlerinin geliştirilmesi gerekti belirtilen yazılı açıklamada Antalya Emniyet Müdürlüğü görevlilerince 2012 yılı içerisinde toplam bin 37 operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.
Yapılan operasyonlarda 2011 yılına göre 2012 yılında yüzde 13,58'lik bir artış kaydedildiği belirtilirken, şüphelilerden 474'ü tutuklandığı ve operasyonlarda 1 ton 878 kilo esrar maddesi, 84 kilo 930 gram eroin, 6 kilo 900 gram kokain, 13 bin 407 adet uyuşturucu hap, 103 gram bonzai ve 13 adet sentetik ecza ele geçirildiği kaydedildi.
Madde kullanımı sorununun çok yönlü olması nedeniyle, sadece güvenlik tedbirleriyle sonuç almanın mümkün olmadığını belirten Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, "Uyuşturucu madde arzının engellenmesine yönelik operasyonların yanı sıra, madde kullanımı riskine karşı gençlerin korunmasında sosyal projelerin uygulanması da son derece önemli. Turizme dayalı yoğun nüfus hareketinin yaşandığı Antalya'da birçok kurum ve kuruluşun yer aldığı çok taraflı işbirliği ile sürdürülecek bilgilendirme ve bilinçlendirmeye dayalı sosyal projelerin, sorunun çözümünde önemli bir payı olacak" dedi.
Antalya polisinin uyuşturucu ile mücadele çalışmalarını hız kesmeden devam ettiğini belirten Sağlam, "Gençlerin uyuşturucu maddelere karşı kesin bir tavır ortaya koymalarını ne tür teklifler yapılırsa yapılsın asla kanmamaları gerekiyor. Bu konudaki ilkeli duruşları her zaman sürdürmeleri gerekiyor" ifadesini kullandı.
(ÇY-SK-Y)

14.01.2013 11:26:28 TSI

Editör: Wan Haber