Antalya'da turistlerin en fazla ziyaret ettiği Cumhuriyet Meydanı'nda çok fazla sokak köpeği bulunması tartışma konusu oldu.
Sokak köpeklerinden rahatsız olduğunu söyleyen Mehmet İçen isimli vatandaş dinlenmek için dışarıya çıktığı zaman sokak köpeklerinin saldırma ihtimaline karşı kendini güvende hissetmediğini belirtti. Gelen turistlerin de bundan rahatsız olduğunu ifade eden İçen, "Yoldan geçen herkese havlıyorlar. Artık toplanmaları lazım. Ben de hayvan seviyorum. Evimde köpeğim var ama bu kadar büyük köpeklerden insanlar artık korkuyor, yanaşamıyor, dışarıya çıkamıyorlar. Nerede olursa olsun her an için bir köpek saldırısı ile karşı karşıyayız. Köpeklerden dolayı güvende hissetmiyorum kendimi" dedi.
İstiridye kabukları üzerine resim çizen ve iki yıldır sokaklarda çalıştığını söyleyen Müzeyen Öz ise şimdiye kadar sokak köpeklerinden hiçbir zarar görmediğini belirtti. Daha çok sahibi yanında olan köpeklerden korktuğunu ifade eden Öz, "Ben daha çok sokak köpeklerinden değil de sahibi olan köpeklerden zarar gördüm. Daha saldırgan oluyorlar ve sokağı tanımıyorlar. Sokakta belli başlı iki tane köpeğimiz var. Birinin adı Eflatun. Birinin başına bir şey gelse hemen koşar, diğerinin de ismini yeni taktık, adı Tin" dedi.
Köpeklerin bazen fazla havladığını, insanların da bundan rahatsız olduklarını kaydeden Öz, başka sokağın köpeği geldiği zaman bir kaos yaşandığını söyledi. Sokak köpeklerinin tespit edilip aşılanması gerektiğini söyleyen Öz, "Şu anda benim en yakın arkadaşlarımdan biri Eflatun. Genelde köpeği olan insanlara karşı geliyorlar. Bir de araçlara ve tekerleklere karşı bir heyecanları var. Ama gerçekten birinin başına bir şey gelse ilk kurtarmaya giden onlar" şeklinde konuştu.
Eşiyle birlikte çalışan Nurettin Öz de köpeklerin toplatılmasına karşı olduklarını belirterek, "Kesinlikle toplatılmaya karşıyız. Zaten toplatılırsa Antalya halkının ciddi olumsuz tepkisi olacaktır. Gördüğüm kadarı ile özellikle emekli insanlar sokak köpeklerini ve kedilerini beslemek için nerdeyse sıraya giriyorlar burada. Herkes elinde bir yem, kemik, evinden bir şeyler getiriyor. Antalya'nın bir parçası oldu artık onlar. Gayet sevecen varlıklar, beraber yaşarsak iyi olur" ifadelerini kullandı.
(GS-Y)

02.02.2013 17:11:48 TSI

Editör: Wan Haber