Kar ve soğuk hava tüm yurtta etkili olurken Antalya son sekiz yılın en soğuk gecesine hazırlanıyor. Meteoroloji yetkilileri, bu gece hava sıcaklığının4 dereceye düşeceğini bildirirken, hayvanat bahçesi sakinleri için de önlem alındı.
Hayvanat Bahçesi Müdürvekili Veteriner Hekim Ela Esin, soğuyan hava koşullarında hassas hayvanlara elektrikli ısıtıcı ve alttan ısıtma yöntemlerini kullanarak dirençli olmalarını sağladıklarını söyledi. Esin, maymunların çok hassas olduğunu belirterek "barınaklarda onları elektrik ısıtıcısıyla ısıtmaya çalışıyoruz. Maymunlar dışında sürüngen evindeki yılanları alttan ısıtma ile ısıtıyoruz. Timsah havuzundaki suyu ısıtıyoruz. Diğer hayvan türlerinde ise kış aylarında kapalı barınaklarında akşamları girmelerini sağlıyoruz" dedi. Esin, Hayvanat Bahçesi sakinlerine soğuk havaya karşı dirençli olmalarını sağlamak için enerji bakımından yüksek besin maddeleri ilave ettiklerini de kaydetti.

SOĞUK HAVADAN MEMNUN OLANLAR
Soğuk hava koşullarından memnun olan hayvanların da olduğunu söyleyen Ela Esin, "Bu hava koşullarından memnun olan hayvanlar da var. Yak, lama ve kurt bu soğuk havadan gayet memnun olan hayvanlardır" diye konuştu. Ela Esin, bu mevsimde yeni doğan hayvanlar içinse kapalı barınak hazırlandığını belirterek, Hayvanat Bahçesi'nin son konuğunun geçen günlerde doğan Merinos kuzusu olduğunu sözlerine ekledi.
(SK-HO-Y)

08.01.2013 15:40:55 TSI

Editör: Wan Haber