Antalya'da sobadan sızan karbonmonoksit gazından aynı aileden 4 kişi zehirlenirken, 2 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre olay, Kepez ilçesi Varsak Ayanoğlu Mahallesi 1128 Sokak'taki bir müstakil evde meydana geldi. Dün gece sobaya kömür atan ev hanımı Arife Kılıç; inşaat işçisi eşi Ali Kılıç (40), çocukları Elif Kılıç (9), Esmanur Kılıç (6) ve Büşranur Kılıç (2) ile aynı odada uykuya daldı. Ali Kılıç, gece 2 yaşındaki Büşranur'un ağlaması nedeniyle uyuyamayarak odasını değiştirdi. Sabah 08.00 sıralarında uyanan baba Ali Kılıç, ailesinin uyanmaması üzerine sağlık ekiplerine haber verdi.
Polis evde inceleme yaparken, ilk müdahaleleri evlerinde yapılan Elif, Esmanur, Büşranur ile anne Arife Kılıç, ambulanslarla Özel Şifa Hastanesi'ne kaldırıldı. Bir süre sonra fenalaşan baba da kontrol amacıyla aynı hastaneye götürüldü. 2 yaşındaki Büşranur, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Acı haberi alan Kılıç ailesinin yakınları hastaneye akın etti. Küçük Büşranur'un cenazesi Antalya Adli Tıp morguna götürülürken; Elif, Esmanur ile Arife Kılıç, 112 ambulansları ile Hiperox Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi'ne sevk edildi. Burada tedavisine devam edilen Esmanur'un sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, diğer aile bireylerinin sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.
(İA-SK-GS-Y)

19.01.2013 12:36:28 TSI

Editör: Wan Haber