Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü, Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan ve Opr. Dr. İlker Tekin tarafından gerçekleştirilen operasyonla abdominal aort anevrizması (karın ana atardamarlarında balonlaşma) teşhisi konulan 68 yaşındaki Ertuğrul Topbaş, EVAR (kapalı ameliyat) ile sağlığına kavuştu.
Bursa'da yaşayan emekli edebiyat öğretmeni 68 yaşındaki Ertuğrul Topbaş, 1998 yılında genel kontrol için hastaneye gittiğinde kendisine aort anevrizması teşhisinin konulduğunu, rahatsızlığını tesadüfen öğrendiğini söyledi. Bu zamana kadar sürekli kontrol için hastaneye gittiğini belirten Ertuğrul Topbaş, en son yapılan kontrolünde doktorların muhakkak ameliyat olması gerektiğini söylediklerini belirtti.
GAZETEDE OKUDU
Bursa'dan oğlunu ziyaret etmek için Antalya'ya geldiğini ve gazete Prof. Dr. Hüseyin Okutan'ın 84 yaşındaki bir kadın hastaya operasyon yaptığı haberini okumasıyla çok heyecanlandığını söyledi. Hastaneye gelerek Prof.Dr.Okutan ile görüştüğünü anlatan Ertuğrul Topbaş, kısa bir süre sonra da ameliyat olduğunu söyledi.
SAĞLIK DURUMU İYİ
Ameliyatın başarılı geçtiğini belirten Prof. Dr. Hüseyin Okutan ise, hastanın karın atadamarında balonlaşma ve sol kasık damarında da yüzde 99 tıkanıklık olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Kapalı yöntemle ameliyatın son derece zor olduğu bu vakada, aynı seansta hem balonlaşan damara müdahale edildi, hemde sol kasık damarı açıldı. Bildiğimiz kadarıyla bölgemizde ilk defa yapılan bu işlemle, açık ameliyatla düzeltilebilecek balonlaşma ve tıkanıklığın bir arada bulunduğu bu hastalık, aynı anda kapalı yöntem ile tedavi edilmiş oldu. Hastamızın sağlık durumu şu anda gayet iyi" dedi.
(SK-Y)

24.01.2013 16:24:00 TSI

Editör: Wan Haber