Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde yeni bir dönemin başladığına işaret eden Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, merkez ve ilçelerdeki hastanelere 25 uzman hekim ataması yapıldığını belirtti.
Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, vatandaşın hak ettiği, çağdaş normlara uygun sağlık hizmetini sunmak amacıyla yeni projeler üretildiğini belirterek, "Bir zamanlar, vatandaşımız muayene olabilmek için gece yarısı hastane kapılarında kuyrukta bekliyordu. İstediği hastanede muayene olamıyordu. İlaç almak da zordu. Biz ne yaptık; hastaneleri tek çatı altında birleştirdik. Kentimize ve ilçelerimize modern hastaneler ve sağlık ocakları inşa ettik. İlaç almak şimdi çok kolay. Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanabilmesi için bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Antalya merkez ve ilçelerimizde uzman hekim ihtiyacının karşılanması için başlattığımız girişimlerimiz neticesinde Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimiz ve Milletvekillerimizin katkılarıyla Sağlık Bakanlığı tarafından merkez ve ilçe hastanelerimize 25 uzman hekim ataması yapıldı" diye konuştu.
Sağlık Bakanlığı tarafından hekim ihtiyacı olan Antalya il ve ilçe hastanelerine atanan çeşitli branşlarda toplam 25 uzman hekimin 3'ünün il merkezindeki hastanelerde, 22'sinin ise, ilçe devlet hastanelerinde görevlendirildiği belirtildi. Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, listede yer almayan aynı ya da farklı branşlarda hekim ihtiyacı olan hastanelere gerekli atamaların gerçekleşebilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Köse, hekim ataması gerçekleşen hastanelerin isimleri ve branşa göre atanan hekim sayılarını ise şöyle sıraladı:
"Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'ne 1 Gastroentoloji Uzmanı, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 1 Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı, 1 Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı, Manavgat Devlet Hastanesi'ne 1 Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı, 1 Göğüs Cerrahisi Uzmanı, 1 Nöroloji Uzmanı, 1 Radyoloji Uzmanı, 1 Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne 1 Anestezi Uzmanı, 1 Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı, 1 Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı, Kumluca Devlet Hastanesi'ne 1 Kadın Doğum ve Hastalıkları Uzmanı, Alanya Devlet Hastanesi'ne 1 Radyoloji Uzmanı, Serik Devlet Hastanesi'ne 1 Radyoloji Uzmanı, Demre Devlet Hastanesi'ne 1 Anestezi Uzmanı, 1 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Korkuteli Devlet Hastanesi'ne 1 Radyoloji Uzmanı ve 1 Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı,Finike Devlet Hastanesi'ne 1 Göz Hastalıkları Uzmanı, 1 Göğüs Hastalıkları Uzmanı, 1 Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı, 1 Üroloji Uzmanı,Elmalı Devlet Hastanesi'ne 1 Genel Cerrahi Uzmanı, Kaş Devlet Hastanesi'ne 1 Aile Hekimi, Akseki Devlet Hastanesi'ne ise 1 Aile Hekimi."
(SK-Y)

05.02.2013 12:08:18 TSI

Editör: Wan Haber