Türkiye Boks Federasyonu ve Antalya Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürlüğünün organizesi ile Antalya İli ve İlçelerinde boks sporunun yaygınlaştırılması ve boks antrenör ihtiyacının karşılanması amacıyla 25 Şubat-08 Mart tarihleri arasında 1. Kademe Boks Antrenör Yardımcılığı kursu düzenlenecek.
Akdeniz Üniversitesi BESYO Öğretim Üyeleri tarafından verilecek nazari eğitimlerle başlayacak eğitimin, Türkiye Boks Federasyonu antrenörlerince kapalı spor salonunda verilerek nazari eğitimlerle devam edeceği bildirildi.
Türkiye Boks Federasyonu Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Temsilcisi eski Milli Boksör Remzi Ataman, Türkiye genelinde katılımın olacağı kursa Antalya dışından yaklaşık 50 kişinin katılması beklendiğini belirtti. Ataman, kursun Antalya il ve ilçelerinde boks sporunun yaygınlaşmasına ve Boks sporunda Antalya'nın söz sahibi olmasına katkı sağlamasının planlandığını söyledi.
Antalya'da geçmişte boks sporuna emeği geçmiş birçok boksör bulunduğunu ancak bu isimlerin çeşitli nedenler dolayısıyla boks sporundan uzak kaldıklarını belirten Ataman, "Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün uzun soluklu çalışmaları ile bu isimlerin bir araya getirilmesi başarıldı. Boksa emeği geçmiş bu sporcular bir araya gelerek Boksun Antalya ilinde eski başarılı günlerine dönebilmesi için çalışmalar yürütmek istediklerini belirttiler. B çerçevede Antalyalı eski boksörlerin deneyim ve bilgilerinden yararlanmak ve özellikle ilçelerde boksu aktif hale getirebilmek için antrenörlük kursu düzenleniyoruz" dedi.
Antrenörlük kursuna katılmak isteyenlerin istenilen evraklarla birlikte,25 Şubat 2013 günü sabah 8:30'da Akdeniz Üniversitesi BESYO'da bulunmaları gerektiği bildirildi.
(SK-Y)

13.02.2013 13:02:47 TSI

Editör: Wan Haber