ANTALYA - Antalya Kepez Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi(EBKM)'nde 'Atatürk'e Türküler' konseri verdi. Programda Mahmut Özmen'in şefliğini yaptığı 40 kişiden oluşan topluluğun seslendirdiği türküleri 600'e yakın davetli dinledi.

Atatürk'ün sevdiği 'Yörü Bire Çiçek Dağı, Havada Bulut Yok, Bülbülüm Altın Kafeste, Yağmur Yağar, Manastır'ın Ortasında, Sarı Zeybek, Bir Ateş Ver Cigaramı Yakayım, Ben Giderim Batum'a, Çalın Davulları Çaydan Aşağıya, İzmir'in Kavakları, Atabarı,' eserlerinin seslendirildiği programın sonunda 'Hoş Gelişler Ola' türküsü okundu. Konseri izleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, programda yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinde en önemli hedeflerinin, Kepez'i hem maddi yatırımlarla hem de sosyal ve kültürel belediyecilik noktasında ihya etmek olduğunu belirtti.

Kültürün içerinde musikinin ve halk müziğimizin önemli yeri olduğunu kaydeden Tütüncü, "Koromuz bugün Türkiye'nin dört bir tarafından o güzellikler manzumesini bir demet halinde bizlerle paylaştı. Bu ayın 10 Kasım'dan dolayı özel bir anlamı var." diye konuştu.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, konuşmasının ardından Mahmut Özmen'in şefliğini yaptığı 40 kişiden oluşan koroya çiçek takdim ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.
CİHAN

Editör: Wan Haber