Antalya'nın Manavgat ilçesinde, 5 yıldızlı 15 otel sular altında kaldı. Su tahliye çalışmaları devam ederken zararın 30 milyon lirayı bulduğu belirtildi.
Antalya ve ilçelerini etkisi altına alan sağanak yağmur Manavgat ilçesinde su baskınlarına neden oldu. Evrenseki beldesinde 5 yıldızlı 15 otel sular altında kaldı. Özellikle ilçede dün gece etkisini artıran şiddetli yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Manavgat Irmağı taşarken etrafındaki birçok işyeri sular altında kaldı. Yüzlerce dönüm ekili alan zarar gördü. Evrenseki beldesindeki irili ufaklı derelerde suyun yükselmesi nedeniyle yaklaşık beş yıldızlı 15 otel sular altında kaldı. Bölgede yapımına devam edilen otel inşaatları sulara gömüldü. Otellerin zemin katı, giriş katı ve bahçeleri sular altında kaldı. Otel çalışanlarının, sel sularının önüne geçmek için kapılara kum torbaları yığması su baskınını önleyemedi. Bir otelin istinat duvarı ve mutfak çatısı yıkıldı. Bir traktör sulara gömüldü. Havanın aydınlanmasıyla birlikte otellerde suları tahliye çalışması başladı. İşçiler oteldeki çamur birikintilerini temizledi. Evrenseki sahilinde deniz kahverengi bir örtüye bürünürken kıyıda dev ağaç parçaları birikti.

CAN KAYBI YOK
Bölgede suları tahliye işlemleri devam ediyor. Turistler yaşananları meraklı gözlerle izledi. Sel nedeniyle bir can kaybı yaşanmazken, yaklaşık 30 milyon liralık maddi zararın olduğu belirtildi. Bölgedeki derelerde su seviyesinin yüksekliğini koruduğu görüldü.
Bölgede incelemelerde bulunan Akdeniz Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, dün gece sağanak yağış nedeniyle Manavgat bölgesindeki su basan 15 otelin 8'inde ağır hasara neden olduğunu söyledi. Otellerin bazılarında müşterilerin olduğunu söyleyen Çorabatır, şöyle konuştu: "Çok su baskınlarına neden oldu. Otellerin alt katlarında odalarında teknik servislerinde çok maddi zarar var. Can kaybımız yok. Antalya gibi turizmin gözde yerinde 2013 yılı başında böyle bir olay olması üzücü. Biz uzaya uydu gönderen başarılı bir ülkeyiz. Bu ülkede alt yapı eksikliklerinin neden giderilemediği, turizm bölgelerinde niye böyle sorunlarla karşılaşıldığı üzüntü verici."

ZARAR 30 MİLYON
Turizmciler olarak alt yapı katkı paylarına katkıda bulunduklarını anlatan Çorabatır, sözlerine şöyle devam etti: "Buna rağmen sorun giderilemiyor. Bu bölgede her yıl olaylar yaşanıyor. Bir düzelme söz konusu değil. Burada ülkemizi tanıtalım diye uğraşıyoruz. Daha fazla misafir getirmek için uğraşıyoruz. Ama sabah karşılaşılan manzara sonucunda müşterilerin ellerinde ayakkabılar, kafalarında naylon, havlular, elerinde şemsiyeler, alt yapı eksikliğinden doğan problemden dolayı bu manzara ile karşılaşılması hakikaten bizi üzüyor. Antalya'ya bu yakışmıyor. İnşallah bundan sonra alt yapıda daha önemli adımlar atılsın. Küçük belediyelerin kapatılması ve Büyükşehir Yasası'nın bize çok büyük katkısı olacaktır"
Çorabatır, otellerdeki maddi hasarın yaklaşık 30 milyon lirayı bulduğunu sözlerine ekledi.
(İA-HO-Y)

13.01.2013 12:58:12 TSI

Editör: Wan Haber