Antalya'nın Elmalı ilçesinde annesiyle birlikte yaşayan 5 yaşındaki Mehmet Ağar, başına aldığı darbe sebebiyle komaya girdi. Önce Elmalı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan oradan da dün gece Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Mehmet Ağar yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.
Olay dün akşam saatlerinde Elmalı ilçesinde meydana geldi. Elmalı ilçesinde annesi R.A.S ile birlikte yaşayan 5 yaşındaki Mehmet Ağar, iddiaya göre sara nöbeti geçirerek başını lavaboya çarptı. Annesi tarafından önce Elmalı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet Ağar, buradan gece ambulansla Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Başına aldığı darbe sebebiyle darp raporuyla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ambulansla sevki yapılan Mehmet Ağar, burada yapılan ilk müdahalenin ardından yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Mehmet Ağar'ın doktoru Beyin Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Niyazi Nefi Kara kendisine ilk haberin dün gece şuuru kapalı ve beyninde kanama olan bir çocuk şeklinde geldiğini belirterek, "Tomografide kanama değil beyinde damar tıkanıklığı oluştuğunu tespit ettik. Buna bağlı ödem oluşmuş ve beyinde beslenme bozukluğuna sebep olmuştu. Nereden tıkalı olduğunu araştırıyoruz, yoğun bakıma alındı, şu anda solunum cihazına bağlı olarak tıbbi tedavisi devam ediyor" dedi. Çocuğun vücudunda çizikler bulunduğunu söyleyen Opr. Dr. Kara, bunu raporunda da belirttiğini sözlerine ekledi.
Olay anında çocuğunu yerde yatar şekilde baygın halde bulan anne R.A.S'nin de şoka girdiği ve aynı hastanede tedavi altına alındığı bildirildi. Elazığ'da bir köyde imamlık yapan ve Fırat Üniversitesi'nde İlahiyat Fakültesi okuyan 30 yaşındaki baba Osman Ağar'ın haberi alır almaz yola çıktığı öğrenildi. Baba Osman Ağar'ın R.A.S., ile 2 yıl evli kaldığı ve bundan 3 yıl kadar önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandığı öğrenilirken, mahkemenin dede Mehmet Ağar'da kalan küçük Mehmet'i 5 ay önce annesine verdiği belirtildi.

DARP İDDİASI
Torununa 4.5 yıl özenle baktığını ifade eden dede Mehmet Ağar, torununun darp edildiğini iddia etti. Torununun 5 aydır annesinde kaldığını söyleyen dede Ağar, "Buraya geldiğim zaman yoğun bakıma girdim. Doktorlar torunuma darp yapıldığını söyledi. Torunumun dudağının patlak, yüzünün yan tarafında morluk, omzunda şişlik ve vücudunun bazı yerlerinde yine morluklar gördüm. Beyninde ödem olduğunu söyledi doktorlar, şu anda yoğun bakımda. Babası ve annesi ayrıldılar. Doktorlar, 'Her an her şey olabilir, hazırlıklı olun' dedi. Çocuğun babası geldiği zaman gerekli işlemler neyse yapılacak" diye konuştu.
(CE-ÖK-Y)

20.01.2013 19:02:21 TSI

Editör: Wan Haber