Gazipaşa Ziraat Odası'nda yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma tamamlandı. 401 kişi hakkında "görevi kötüye kullanma, kamuyu zarara uğratma ve dolandırıcılık" gibi suçlardan hazırlanan iddianame, Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.
İddianamede görevden alınan eski Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Tevfik U. hakkında, "odanın kasasından para aldığı, odaya ait otomobille kızının üniversite kaydını yaptırmaya gittiği, Saanen cinsi keçilerin odanın bir faaliyetiymiş gibi gösterilerek üreticiye satıldığı ancak buradan elde edilen karın oda kasasına aktarılmadığı, oda kaynaklarıyla belli aralıklarla belirli bir manavdan hediye paketleri yaptırıldığı, çiftçilerin odaya ödemesi gereken aidatların odanın bilgisayarında tahribat yapılarak silinmesi" gibi suçlamalar yer alıyor.
Tevfik U.'dan önceki oda başkanı Hasan Ç. ise, "oda kasasından para almak ve üyelerin aidatlarını bilgisayarda tahribat yaparak silmek"le suçlanıyor.
Aralarında odanın yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu 399 kişinin ise "odaya olan borçlarını ödemedikleri ve oda bilgisayarında tahribat yaparak kamuyu zarara uğrattıkları" iddia ediliyor.
Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan "görevi kötüye kullanma, kamuyu zarara uğratma ve dolandırıcılık' soruşturması çerçevesinde, Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından görevlendirilen müfettişler, yaptıkları incelemede, "yönetimin oda kaynaklarını şahsi menfaatleri doğrultusunda kullandığını" rapor etmişti. Bunun üzerine Türkiye Ziraat Odaları Birliği, 23 Mayıs 2012'de Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Tevfik U. ve yönetim kurulunu görevden almış, hemen ardından 1 Haziran 2012'de Gazipaşa Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla Tevfik U. ve beraberindeki 5 kişi gözaltına alınmıştı.
Davanın ilk duruşmasının 5 Mart 2013 tarihinde yapılacağı öğrenildi.
(GS-Y)

16.01.2013 12:59:28 TSI

Editör: Wan Haber