ANTALYA - Antalya'da Konyaaltı Belediyesi ve Jandarma Komutanlığı işbirliğiyle trafik kazalarını önlemek amacıyla Çakırlar bölgesinde 200 traktör römorkuna ücretsiz reflektör takıldı.

Çakırlar Kapalı Pazar yerinde yapılan reflektör dağıtım töreninde konuşan Konyaaltı Jandarma Komutan Vekili Engin Erken, traktör kazalarının genelde gece meydana geldiğini belirtti. Erken, çiftçilere trafik kurallarına uymaları ve reflektörsüz kara yoluna çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Reflektör takımının, kazaların önlenmesinde çok önemli olduğunu belirten Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Edip Kemal Bahadır da, "Tarımla uğraşılan bölgelerde traktör gündüzleri çalışma, akşamları ise işçi taşıma aracı. Traktörün motor kısmında her türlü aydınlatma ikaz işaretleri var. Ama römork takılınca kör bir kayaya benziyor. Traktör kazaları da en çok bu yüzden meydana geliyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Yardımcısı Edip Kemal Bahadır'la birlikte Konyaaltı İlçe Jandarma Komutan Vekili Engin Erken traktör römorkuna reflektör taktı. Törende muhtarlar ve çok sayıda çiftçi de hazır bulundu.
CİHAN

Editör: Wan Haber