Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Kaş ilçesinde açılışlara katıldı.
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Kaş ilçesinde açılışlar gerçekleştirdi. Vali Altıparmak'a Antalya Milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç, Yusuf Ziya İrbeç, Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı'da eşlik etti.
Vali Altıparmak, ilk olarak Ağullu köyünde 10 derslikli Şehit Öğretmen Ali Boşgelmez İlkokulu, Kaş Spor Sahası'nın açılışını yaptı. Vali Altıparmak, köylerin içme suyu tesisleri ile Çamlıova Köprüsü Tesisleri'nin teslim belgesini de muhtarlara verdi.
Açılan okula bir şehidin isminin verildiğini hatırlatan Vali Altıparmak, Kaş'ın sadece Türkiye'nin değil dünyanın da ender yerlerinden bir tanesi olduğunun altını çizerek korunması gereken bir bölge olduğuna değindi. İlçede açılışı yapılan yaklaşık 12 tesise emeği geçenlere teşekkür eden Vali Altıparmak, "Hayırseverlerin katkısını ihmal etmemek lazım. Antalya bana göre Türkiye'de hayırseverlik açısından ilk sırada. Kaş da önemli bir hayırseverlik merkezinin olduğu yer ama Kaş için yeterli değil" dedi.
Vali Altıparmak, Antalya'nın eğitimde, sağlıkta, altyapıda ilk sıralarda olduğunu hatırlatarak, " 539 köyümüzün her birinde ayrı ayrı hizmetler. Kaş'ta bile saymakla bitmiyor. Sadece ben geldikten sonra son iki buçuk yılda bin 300 kilometre dere ıslahı yapmışız" diye konuştu.
Karayollarının Finike-Kalkan arasında projelendirmesinin devam ettiğini kaydeden Vali Altıparmak, "Bu çerçevede Kalkan çevre yolu önem arz eden, ortaya çıkan bir yol. Kıbrıs barajının ihalesi yapıldı. Baraj sulaması da 50 milyonluk bir proje, onun hemen arkasından gelecek bir proje. Yine Sütleğen Gölet'i aynı şekilde baraj sulamasıyla gelecek. Susuz köyümüz hemen hemen yok " şeklinde konuştu.
Törende konuşan Kaymakam Selami Kapankaya ise ilçedeki çalışmalarda önceliğin eğitim olduğunu dile getirerek, 2010 yılından bu yana hayırseverlerin de katkısıyla 36 olan anaokulu derslik sayısının 57'ye çıkarıldığını, köylerdeki atıl okul binalarının restore edilerek 7 anaokulu açıldığını, 16 özel eğitim sınıfının hizmete sunulduğunu bildirdi.
KÖYDES' Projesi kapsamında 3 köye ilk defa şebekeli su veriliğini belirten Kaymakam Kapankaya, " 6 köyün eski ve bozuk şebekelerinin elden geçirildi. 9 köye içme suyu getirildi. Böylece Kaş'ta 1-2 sorunlu ünite hariç suyu olmayan mahalle ve köy kalmadı" dedi.
Vali Altıparmak protokol ile birlikte açılışı yapılan okulun sınıflarını gezerek okula bir Atatürk tablosu hediye etti. Vali Altıparmak, çocuklarla sohbet etmeyi çeşitli hediyeler vermeyi ve hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.
YURT TEMELİ ATILDI
Gökseki Mahallesi okullar bölgesinde temeli atılan Kaş Ortaöğretim Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu töreninde konuşan Vali Altıparmak, modern devlet olarak öğrencilerin okulundan çıkıp yurdunda kalarak rahat bir şekilde eğitimini yapacak ortamı sağlamak zorunda olduklarını ifade ederek, temeli atılan bu öğrenci yurdunun devletin imkanları ve Kaş'lı hayırseverlerin katkıları ile kısa sürede tamamlanacağını söyledi.
Kaymakam Selami Kapankaya da Ova, Kınık ve Yeşilköy gibi yerleşim yerlerinden öğrencilerin motosikletle okula geldiğini duyduktan sonra 200 kişilik öğrenci yurdunu yapmaya karar verdiklerini anlattı.
Temel atma töreninin ardından protokol ile birlikte Kaş Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi'ne geçen Vali Altıparmak, okulun mehteran takımının gösterisini beğeniyle izledi, e-kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.
Vali Altıparmak, Kalkan merkezde restore edilen ve 11 derslikli kız meslek lisesi olarak hizmet verecek binayı da gezerek incelemelerde bulundu.
Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi temel atma töreninde konuşan Vali Ahmet Altıparmak, batı yakasının tek fen lisesi olacak 16 derslikli okulu ve 200 öğrencilik yurdunu yaptıran hayırsever Turan Erdoğan yılmaz ve ailesine teşekkür ederek hayırseverlikte lider olan Antalya'da bunun katlanarak artacağına inandığını söyledi.
112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu açılışı-
Vali Altıparmak, Ova ve Kınık beldelerinin yanı sıra tüm havzaya hizmet verecek 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nun Ova beldesindeki açılış törenine de katıldı. Vali Altıparmak, projenin pilot olarak Antalya'da başladığını ifade ederek, "Elmalılı Hamdi Yazır 112 Acil Sağlık Hizmetleri, muhteşem bir şey. İsmiyle beraber hem maneviyatımıza hem bünyemize sağlık sıhhat afiyet verir" diye konuştu.
Göreve başladıktan sonra Antalya'da kaza kırım ekipleri eksikliğini tespit ettiğini anlatan Altıparmak, Özel İdare'nin de katkılarıyla ilçelerde 6 ekip oluşturulduğunu ve artık kazalara kısa sürede müdahale edildiğini söyledi. Törenin ardından Ova Belediye Başkanı Tevfik Taner Vali Altıparmak'a plaket sundu.
Vali Altıparmak daha sonra beraberindekilerle "Her İlçeye Bir Anaokulu, Her Okula bir Ana Sınıfı" kampanyası kapsamında restore edilerek beldeye kazandırılan Kınık Beldesi Anaokulu'nun açılışını yaptı.
Altıparmak Çavdır Köyü'nde Endüstri Meslek Lisesi temel atma törenine de katıldı. Çavdır'da sipsi ve cura sunumuyla karşılanan Vali Altıparmak, sanatçıları kutladı. Konuşmasında hizmete teşvik etme ve yapılan hizmetleri özendirmedeki gayretlerinden dolayı köy muhtarı Mahmut Koçyiğit'i tebrik eden Vali Altıparmak, temeli atılan okuldan başarılı insanlar yetişmesi temennisinde bulundu. Vali Altıparmak, Çavdır Anaokulu'nun kurdelesini kestikten sonra sınıfları gezerek çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
Tören alanında Çavdırlılarla sohbet eden Vali Altıparmak, Kore Gazisi Nebi Er ile fotoğraf çektirdi.
(İA-İA-Y)

20.01.2013 12:19:34 TSI

Editör: Wan Haber