Antalya'da şiddetli yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Konyaaltı sahilinde dalga boyu 5 metreye ulaşırken, yolda kalan araçlar çekici yardımıyla kaldırıldı.
Antalya, 3 gündür devam eden soğuk havanın ardından dün geceden itibaren yağışlı havanın etkisine girdi. Aralıksız devam eden sağanak yağış, yaya ve sürücülere zor anlar yaşattı. Yaya kaldırımına kadar yükselen suda araçlar güçlükle ilerledi. Arıza yapan araçlar ise çekici yardımı ile yoldan kaldırıldı. Konyaaltı sahilinde dalga boyu ise yaklaşık 5 metreyi buldu.
Meteoroloji yetkililerinden edinilen bilgiye göre, dün saat 20.00'den bu sabah saat 08.00'e kadar Antalya merkezde metrekareye 38 kilogram yağış düştü. Bu sabah 08.00'den şu ana kadar ise metrekareye 17 kilogram yağış düştüğü bildirilirken, rüzgarın hızının ise 40-60 km/saat olduğu kaydedildi. Gün boyunca şiddetli yağmurun devam edeceği ifade edilirken, sağanak yağışın yarın da aralıklarla devam edeceği açıklandı.

4 KİŞİ SOBADAN ZEHİRLENDİ
Öte yandan kentte soba yakan 2 aileden 4 kişi karbonmonoksit gazından zehirlendi.
Antalya'nın Aksu ilçesi Macun Mahallesi'nde dün gecede yaktıkları sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilenen 6 yaşındaki Saniye Cerit ile teyzesi Duygu Nişancı, yakınları tarafından baygın halde bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından teyze ve yeğenini ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı.
Muratpaşa ilçesi Ermenek Mahallesi'nde ise sabah eve gelen baba, eşi Gül Huma Özçelik ve 4 yaşındaki kızı Rayhan Özçelik'i yarı baygın halde buldu. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, anne ve kızı ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı.
Dahiliye bölümünde tedavisine devam edilen 4 kişinin de sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
(İA-SK-GS-Y)

12.01.2013 12:06:47 TSI

Editör: Wan Haber