Yunan mitolojisinin etkileyici efsanelerinden biri olan 'Medea', Antalya Devlet Opera ve Balesi sahnesinde yeniden izleyicilerle buluşuyor.
Dünya opera repertuvarında birçok kez ele alınan Luigi Cherubili'nin 'Medea' operası, 12 ve 15 Ocak tarihlerinde Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Antalya Operası'nın 18. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nde Türkiye prömiyerini yaptığı eser, sanatçıların başarılı performanslarıyla yurtdışı basınında da büyük yankı uyandırmıştı. Müzikleri ile olduğu kadar dönem kostümleriyle de dikkat çeken mitolojik eserde, büyücü olarak resmedilen Medea'nın kocasından aldığı intikam işleniyor.
Bu sanat sezonunda son kez sahnelenecek olan ve rejisör Mehmet Ergüven tarafından sahneye konulan eserde orkestrayı şef Alexandru Samoila yönetiyor. Eserde dekor Gürcan Kubilay, kostüm Sevda Aksakoğlu, ışık ise Mustafa Eski'ye ait.
Eserde 'Medea' rolünü Burcu Bükem Kuru, 'Glauce' rolünü ise Nurdan Küçükekmekçi Aydın canlandırıyor. 'Creonte' rolünde Tevfik Rodos, 'Giasone' rolünde ise Koray Damcıoğlu sahne alacak. Arzu Mecidova 'Neris', Ceren Tereci 'Prima Ancella', Heyecan G. Ceylan 'Seconda Ancella', Mukhtar Malikov ise 'Un Capo dele Guardie' rolünde izleyici ile buluşacak.
(SK-Y)

07.01.2013 11:23:51 TSI

Editör: Wan Haber