Antalya Organize Sanayi Bölgesi Atıksu Arıtma Tesisi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin doğaya saygılı ve çevreye yatırım yapan işletmeleri ödüllendirmek amacı ile verdiği "Çevreci Tesis Ödülü"ne layık görüldü.
Antalya OSB ve ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, ödülün kendilerini gururlandırdığını belirterek, Antalya OSB'nin Türkiye'nin "en çevreci" Organize Sanayi Bölgelerinden birisi olduğunu ve bunun bir kez daha tescillendiğini söyledi. Antalya Organize Sanayi Bölgesi içinde yatırımların "çevreci yaklaşım" ile yapıldığını belirten Budak, "Dünya Sağlık Örgütü, 'Sağlıklı Kentler' adı verilen bir hareket yürütüyor. Bu hareketin Türkiye'de gelişebilmesi, benimsenmesi ve uygulanabilmesi için konuya önem veren kentlerin bir araya gelerek kurduğu Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği çevreye saygılı ve çevreye yatırım yapan işletmeleri ödüllendiriyor. Birlik Yönetimi ve Birlik Danışma Kurulu Üyeleri; İmar Planı, Yapı Kullanma İzni, ÇED, Atıksu Deşarj İzni, Enerji Verimliliği gibi kriterlere ilave olarak aday tesislerle ilgili atıksu deşarjlarının tahkiki ve laboratuar testlerinin çevreye duyarlı olup olmadığı konusunda işletmelerin bağlı bulunduğu belediyelerden bilgi talep ediyor. 2002 yılından itibaren hizmet vermeye başlayan ve 24 saat gözetim altında işletilen Arıtma Tesisimiz Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Çevreci Tesis Ödülü'ne aday gösterildi. OSB Atıksu Arıtma Tesisimiz de yapılan değerlendirmeler sonucunda 'bu önemli ödülü almaya hak kazandı" dedi.
Budak, ödül töreninin 1 Mart'ta İstanbul'da The Four Seasons Bosphorus Hotel'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın himayelerinde yapılacağını bildirdi.
(SK-Y)

06.02.2013 16:34:52 TSI

Editör: Wan Haber