Antalya Kamu Hastaneleri Birliği, Alanya Devlet Hastanesi hekimlerinin sorun ve önerilerini dinlemek amacıyla Alanya Devlet Hastanesi'nde bir toplantı gerçekleştirdi.
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş ve Alanya Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Uzman Dr. İsmail Başaran'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Cenker Ateş, Alanya Devlet Hastanesi hekimleri katıldı.
Toplantıda, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Taş tarafından, birliğin hedef ve amaçları anlatıldı. Konuşmasına "Birliğimize bağlı kamu hastanelerimizde, ağız ve diş sağlığı merkezlerimizde görev yapan tüm hekimler ve diğer sağlık personeli bizim için eşit öneme sahiptir" diyerek başlayan Dr. Taş, hekimlerin ve diğer sağlık personelinin memnuniyetinin öncelikli hedefleri içerisinde olduğunu ifade etti.
Hekimlerin ağır çalışma koşulları altında olduklarını, buna bağlı olarak motivasyona ihtiyaç duyduklarına değinen Dr. Taş, Sağlıkta Dönüşüm Projesi ile sadece hasta memnuniyeti değil, çalışan memnuniyetinin de sağlanmak istendiğini belirtti. Hekim ve sağlık personelinin memnuniyeti ile ilgili çalışmaların Bakanlık tarafından başlatıldığını belirten Dr. Taş, çalışan memnuniyeti açısından bu toplantıların devam edeceğini söyledi.
Hekimlerin çalışma alanlarının ve çalışma şartlarının genel bir değerlendirmeden ve revizyondan geçmesi gerektiğini ifade eden Dr. Taş, her hekime bir poliklinik odası vermek istediklerini, ancak fiziki bir takım zorluklar bulunduğuna, ilerleyen günlerde bu zorlukların aşılacağına inandığını belirtti. Dr. Taş ayrıca, hastanelerde yapılacak azami tasaruf tedbirlerine hekimlerin destek vermelerini, yapılacak her tasarrufun kurumlara yeni bir cihaz, donanımlı personel ve modern çalışma ortamları olarak döneceğinin bilincinde olunması gerektiğini bildirdi.
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği bünyesindeki hekimlerin memnuniyetini sağlamanın, birliğin bir görevi olduğunu belirten Dr. Taş, hekimlerin sorun ve önerilerini dinledi.
(SK-Y)

19.02.2013 13:02:08 TSI

Editör: Wan Haber