Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Mustafa Akaydın; "Antalya'da dün metrekareye 24 saatte 287 kilogram yağmur düşmüştür. Bu miktar yağmur İstanbul veya Ankara'da yağsaydı büyük facialar yaşanırdı" dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Rusya Federasyonu'nun Vladimir ve Omsk belediyeleri arasında iyi niyet protokolü imzalanmasına oy birliğiyle karar verildi. Ayrıca, Uncalı Kent Mezarlığı'nda yer kalmaması nedeniyle mezarlığın aile ve mükerrer defin işlemleri haricinde normal defin işlemlerine kapatılması kararı oy birliğiyle kabul edildi. Aksu ilçesinde EXPO 2016 için hazırlanan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na tahsisli alanın 1/2500 ölçekli nazım imar planı ile Döşemealtı'nda Kömürcüler köyünde hipodrom amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı da oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantıda söz alan MHP Belediye Meclis Üyesi Reşat Oktay, sel baskınlarının faturasının belediyelere kesildiğini, ancak sorumlunun karayolları olduğunu savundu.
Antalya da dün metrekareye 24 saatte 287 kilogram yağmurun düştüğünü belirten Akaydın, "Bu miktar yağmur Türkiye'nin bir çok şehrinde bir yılda düşen yağmurdur. Buna rağmen Antalya'da çok büyük bir olay yaşanmamış, can kaybı olmamıştır. Güzeloba ve Yeşildere'de sıkıntılar olmuştur. 100 araçlık 300 kişilik ekip de nöbet tutmuştur. İki büyük ve iki küçükbaş hayvan mahsur kaldığı yerden kurtarılmıştır. Aynı yağmur İstanbul veya Ankara'da yağsaydı büyük facialar yaşanırdı. Bundan dolayı ben Hasan Subaşı'ndan itibaren benden önceki bütün belediye başkanlarına çok teşekkür ediyorum. Bu yağmuru alan birçok dünya şehri de seller altında kalırdı" dedi.
(SÇ-Eİ-Y)

11.12.2012 18:27:35 TSI

Editör: Wan Haber