Diyarbakır'da bir kişi, annesini ve yasak aşk yaşadığı iddia edilen akrabasını bıçaklayarak öldürdü.
Olay, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi 200. Sokak Yamaç 2 Apartmanı'nda yaşandı. İddiaya göre; annesi Münevver Baykara (53) ile yakın akrabası olduğu belirtilen Harun Tanrıkulu'nu (50) uygunsuz şekilde gören Ö. Baykara, her ikisini de bıçakladı. Bina sakinleri 155 polis imdat hattına bıçaklı kavga ihbarı yaptıktan sonra olay yerine gelen polis ekipleri, apartmanın 2. katının merdivenlerinde Harun Tanrıkulu'yu (50) ağır yaralı olarak buldu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, bıçaklanarak ağır yaralanan Tanrıkulu'na ilk müdahaleyi yaparak ambulansa taşıdı. Ö. Baykara ise apartmandan çıkarak kaçtı. Zanlı ara sokaklarda izini kaybettirirken, olay yerine çok sayıda zırhlı araç gönderdi. Apartmanın giriş ve çıkışını tutan polis, apartman sakinlerinin ifadesini almaya ve kaçan şahsı aramaya başladı. Kaçan Baykara'nın apartmanın 6. katında oturduğunu belirleyen polis, eve çıktığında Münevver Baykara'nın cesediyle karşılaştı.
Polis yetkilileri, Baykara'nın annesini ve akrabası olan Tanrıkulu'nu uygunsuz gördüğü için öldürdüğü iddiası üzerinde dururken; Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ağır yaralı olarak kaldırılan Harun Tanrıkulu doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.
Olay yerinde inceleme yapan cumhuriyet savcısı geniş çaplı soruşturma başlatırken; öldürülen Baykara ve Tanrıkulu'nun cesetleri, otopsi için Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
(ÜN-AKK-YHY-Y)

11.02.2013 19:19:31 TSI

Editör: Wan Haber