Borusan Holding, sanayide kadın istihdamını artırmak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle 'Annemin İşi Benim Geleceğim' adlı sosyal sorumluluk projesinin ilkini, Adıyaman'da hayata geçirecek.
Proje kapsamında, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışamayan kadınlar için kreşler inşa edilerek kadın istihdamına katkı sağlanacak. Borusan Holding'in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle sanayide kadın istihdamını arttırmak için başlattığı 'Annemin İşi Benim Geleceğim' projesinin, protokol imza töreni düzenlendi.
Düzenlenen törende konuşan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, "Borusan Holding, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, kadının yaşam kalitesini yükseltmek ve kadını sürdürülebilir kalkınmanın öznesi yapmak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği ile 'Annemin İşi Benim Geleceğim' Projesi kapsamında ilimiz organize sanayi bölgesinde kadınlarımızın istihdamının artırılması amacıyla yeni bir uygulamayı hayata geçirerek, proje kapsamında Neşe Fabrikası adlı ilk kreşi Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde inşa edecektir" dedi.
Borusan Holding'in bu projeyle kadınlara destek olarak sanayide daha fazla kadın çalışanın istihdamını hedeflediğin belirten Vali Demirtaş, "Borusan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği ile çocuk bakımı nedeniyle çalışma imkanı bulamayan kadınlara yönelik 'Annemin İşi Benim Geleceğim' adlı projenin ilkini ilimizde başlatıyor. Bu kapsamda, Türkiye genelinde 10 ildeki 10 organize sanayi bölgesinde (OSB), 0-6 yaş grubu çocukların bakım ve okul öncesi eğitim hizmeti alacağı kreş ve gündüz bakım evleri inşa edilecek. Proje ile OSB'lerdeki kreş sayısını artırma hedefine, önümüzdeki 4 yılda 75-150 çocuk kapasiteli 10 kreş inşa ederek katkıda bulunacak. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilimizde hayata geçirilecek olan bu projenin ilimize hayırlı olmasını diliyor, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza ve Borusan Holding'e teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Protokol imza töreninde konuşan Borusan Holding CEO'su Agah Uğur ise, kadın istihdamının artırılması noktasında çözümün bir parçası olmaya karar verdiklerini kaydederek, projenin amacını şöyle anlattı: "Son 10 yılda uyguladığı mali disiplin ve yapısal reformlar neticesinde başarılı bir büyüme performansı gösteren Türkiye'nin hedefi; dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alabilmek. Böylesine iddialı bir hedefi gerçekleştirebilmek için nitelikli, verimli ve çalışkan bir iş gücü yapısına ihtiyaç var. Türkiye'de kadınların iş gücü profiline baktığımızda olumsuz bir tablo ile karşı karşıya kalıyoruz. TÜİK verilerine göre Türkiye'de kadınların iş gücüne katılma oranı sadece yüzde 28,8 ve çalışmayan kadın sayısı 19,4 milyon seviyesine ulaşmış durumda. Uluslararası karşılaştırmalarda Türkiye'nin kadın istihdam oranının gerilerde olduğunu görüyoruz. Kadınların iş yaşamına katılımı, Türkiye'nin kalkınma sürecinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Hükümetimizin kadın girişimciliğini ve istihdamını artırmaya yönelik çok önemli adımlar attığını görüyoruz. Türkiye'nin en köklü sanayi şirketlerinden biri olarak bizler de bu projeyle çözümün bir parçası olmaya karar verdik."
Konuşmalardan sonra, 'Annemin İşi Benim Geleceğim' adlı projenin protokolü imzalandı.
(AHM-SO-Y)

26.01.2013 13:42:43 TSI

Editör: Wan Haber