Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce yürütülen, "7-19 Yaş Aile Eğitim Rehberliği Semineri" eğitim eğitimi programı İlkadım Türk-İş İlkokulu'nda tamamlandı.
İlkadım Türk-İş İlkokulu tarafından 7-19 yaş arasında çocuk sahibi olan annelere yönelik düzenlenen aile eğitim programı sona erdi. Bu programını başarı ile tamamlayan 36 anneye sertifikaları düzenlenen törenle sunuldu. Kasım ayında başlayan eğitimler 10 hafta sürdü. İlkadım Türkİş İlkokulu'nda eğitim gören öğrencilerin velilere seminer sonrasında sertifikaları verildi.
Seminere MEB Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Baloğlu, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, şube müdürleri, okul müdürleri ve veliler katıldı.
Sertifika töreni öncesi konuşma yapan İlkadım Türk İş İlkokulu Okul Müdür Vekili Mustafa Arıkan, "Okulumuzda bu sene 7 19 Aile Eğitimi faaliyetleri içersinde 36 veli ile kasım ve aralık ayları içersinde 10 hafta süresince kurs gerçekleşmiştir. Öncelikle eğitime katılan velilerimize teşekkür ediyoruz" dedi.
Daha sonra kursiyerin duygu ve düşüncelerini almak üzere kursiyerler adına kürsüye çıkan Emine Zengin ise, "7 19 Yaş Aile Eğitim ile birlikte çocuklarımızın eğitimi açısından faydalı olabilecek püf noktaları ile birlikte kendilerimizin de doğru bildikleri bazı yanlışları düzeltmek fırsatı bulduk. Bu eğitimin bana kattığı en önemli şey, çocuğumla aramdaki iletişimin gözle görülür bir şekilde düzelmesi ve kriz anlarında nasıl hareket edebileceğimi öğrenmem oldu" diye konuştu.
Eğitime katılan tüm velilere teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, "Bu tür organizasyon ve eğitimlere katılalım. Eğitim evde başlar okulda devam eder. Sizler olmadan ve sizler önem vermeden bizler başarılı olamayız. Dolayısıyla bu ilginin devamını diliyorum" şeklinde konuştu.
Ailelerden öğrenilecek çok şeylerin olduğunu ifade eden MEB Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz, "Herkes rehber öğretmenlerin yaptığı görevlerden bahsetti ama eminim ki rehber öğretmenler de sizlerden birçok şeyler öğrenmişlerdir. Yani aileler, hanımlar bilhassa evde çocuklarıyla ilgili tecrübelerini inşallah rehber öğretmenlerimiz ile paylaşmışlardır. Bizim de sizlerden öğreneceğimiz çok şeyler var" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından MEB Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Baloğlu, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu 36 kursiyere sertifikalarını verdi.
Sertifika töreninin ardından kursiyerler keplerini havaya fırlattılar.
(GKH-SLH-Y)

15.01.2013 17:46:36 TSI

Editör: Wan Haber