Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Bölümü Başkanı Prof.Dr. Alper Demirbaş ve Opr. Dr. Sabri Tekin tarafından gerçekleştirilen operasyonla, 70 yaşındaki Rabiya Akbaş'ın böbreği, 42 yaşındaki oğlu Mehmet Akbaş'a nakledildi.
Şanlıurfa belediyesinde işçi olarak çalışan 4 çocuk babası Mehmet Akbaş, 12 gün önce evinde mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti ile hastaneye başvurdu. Hastanede yapılan tetkiklerin ardından üre ve kreatinin yüksek çıkması sonucu diyalize girdiğini anlatan Mehmet Akbaş, nakil olmanın daha iyi bir çözüm olacağına karar vererek Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'ne başvurduğunu söyledi.

CANINDAN PARÇA VERDİ
Annesi Rabiya Akbaş'ın böbreği ile yeniden hayata tutunan Mehmet Akbaş, "Annem bu zor günümde canından parça verdi. Annem benim baş tacım" dedi. Mehmet Akbaş, ayrıca, operasyonu gerçekleştiren organ nakli ekibine teşekkür etti.
Oğluna böbreğini bağışlayan 9 çocuk annesi 70 yaşındaki Rabiya Akbaş, "Oğlumun hastalığı benim hastalığımdı. Diyalize girerek acı çekmesini istemedim ve böbreğimi bağışladım" dedi.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ
Nakli gerçekleştiren Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Bölümü Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş yaptığı açıklamada, ameliyatların başarılı geçtiğini belirterek hem annenin hem oğlunun sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.
(SK-HO-Y)

21.01.2013 12:59:07 TSI

Editör: Wan Haber