Gaziosmanpaşa'da doğalgaz faciasında hayatını kaybeden anne ve 4 çocuğunun cenazesi, son kez evlerine getirildi. Helallik alınmasının arından cenazeler gözyaşlarıyla toprağa verilmek üzere Bartın'a uğurlandı.
Gaziosmanpaşa'da dün gece yaşanan doğalgaz faciasında hayatını kaybeden Hamide Özyapı (34) ve çocukları Gülay (16), Filiz (13), Kamil (11) ve Yusuf (9)'un cenazeleri Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak son kez yaşadıkları evin önüne getirildi. Evin önünde hayatını kaybedenler için dua eden imam, vatandaşlardan helallik istedi. Bu sırada hayatını kaybeden çocukların arkadaşları ve mahallelinin gözyaşlarına boğulduğu görüldü. Birbirlerine sarılarak uzun süre gözyaşı döken mahalleli, anne ve çocuklarını son yolculuğuna uğurladı. Baba Hüseyin Özyapı'nın ise helallik alınması sırasında cenaze arabasından hiç inmediği görüldü. Cenazeler, toprağa verilmek üzere Bartın'a uğurlandı.
Evin önüne gelen çocukların öğretmeni Özcan Uluçay, "Doğalgaz sıkıntısı yanlış bir bağlantı olduğunu söylüyorlar. Maddi durumlarının çok iyi olmadığını biliyorum" dedi.
(MA-ÖFA-Y)

28.01.2013 15:14:07 TSI

Editör: Wan Haber