İstanbul’da ikamet eden Dilek İnci Yorgancıoğlu, YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Aziz Sümer ile irtibata geçti. Yaptığı görüşmenin ardından en çok anne olabilmek için ameliyat olmaya karar verdiğini ve bunun için İstanbul’dan Van’a geldiğini söyleyen Yorgancıoğlu, şöyle konuştu: “Önce ameliyat olan arkadaşlarım vardı, onların sayesinde Aziz Hocayı tanıdık. Ameliyat öncesi 117 kiloydum. Çocukluğumdan beri kilolu biriydim. Kiloluyken beni üzen o kadar çok şey var ki. Bir kere sosyal hayatta belli bir algı var. Herkesin söylediği aynı cümle, ‘boğazını tut.’ Bu iş boğazını tutarak olacak iş değil. İnsanların, obezitenin bir hastalık olduğunu artık bilmeleri lazım. Bu fiziksel bir faktörle gelişebilir, aileden gelişebilir, psikolojik durumundan, yani her türlü sebepten olabilir. Çocukluk dönemimde sürekli ‘şişman, kilolu, şişko’ denilmesinden çok keyif aldığımı sanmıyorum. Hani şişmanların hep söylediği bir laf vardır, ‘mutluyuz’ derler, hâlbuki çok büyük bir yalan bu. Kiloluyken hamile kalmak istemiyoruz. Ameliyat olmamın ana nedeni bu, yani çocuk isteği. Kiloluyken ayrıca hamile kalmanın riski de var. 117 kilo birinin hamile kaldığını düşünün, 20 kilo da hamileyken alırsam yerimden kalkamazdım artık. Bir de bebeğin sağlıklı olması için kilo verilmesi lazım. Şeker hastalığını dengede tutup ondan sonra hamile kalınması lazım. Mutluyum, çok doğru karar verdiğimi düşünüyorum.” 


Dilek İnci Yorgancıoğlu’nun eşi Nihat Yorgancıoğlu ise, eşinin kilolarından hiç rahatsızlık duymadığını belirterek, “Zaten 2,5 yıllık evliyiz. Ben Dilek’i aldığımda yine kiloları vardı. Ama bizim rahatsızlık duyduğumuz şu, biz sağlıklı bir ortamda sağlıklı bir çocuk dünyaya getirmek için bu yola başvurduk. Yani estetik için yapılan bir ameliyat değil. Benim için dış görünüm hiçbir zaman önemli değil. Bizim tek nedenimiz, sağlıklı ortamda sağlıklı bir şekilde çocuk sahibi olmaktı” diye konuştu.


Ameliyatı yapan Doç.Dr. Aziz Sümer de, Türkiye'nin her yerinden hastaların ameliyat olmak için hastanelerine başvurduklarını belirterek "Bize tüm illerden hastalar ameliyat olmak için başvuruyor. Dilek hanım da bize arkadaşının tavsiyesi üzerine geldi ve buradan çok memnun kaldıklarını ifade ediyorlar. En çok çocuk sahibi olmak istedikleri için ameliyat olmaya karar vermiş. İyi olup iyileştikten sonra çocuğunu gelip Van'da dünyaya getirmek istediğini bize söylüyor. Bu da bizi çok memnun ediyor. Çok iyi işler yapmak, bizi daha çok teşvik ediyor. Van’ın artık iyi yerlere geldiğini düşünüyorum” diye konuştu.


Ameliyatın ardından bir haftalık tedavilerinden sonra taburcu olan Yorgancıoğlu çifti, tekrar İstanbul'a döndü.

Editör: Wan Haber