Çaldıran ilçesi Hangediği köyünde ikamet eden Vezir Biner, ilçe devlet hastanesinde doğum sancıları çeken eşine zamanında müdahale edilmediğini ve bebeğin anne karnında oksijensiz kaldığını iddia etti. Biner, savcılığa yaptığı suç duyurusunda şu iddialara yer verdi:


"Doğum uzmanı Dr. O.Ş., hiçbir müdahaleye gerek duymadan hastayı kadın doğum servisine gönderdi ve eşim burada 1,5 gün hiçbir müdahale yapılmadan bekletildi. Bunun üzerine doktorun yanına giderek durumu izah etmeye çalıştım fakat doktor hakaretler savurarak beni odasından kovdu. Eşimin Van'daki bir hastaneye sevk edilmesi için ambulans talebimizi geri çevirdi. Ben de kendi imkanlarımla eşimi Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne götürdüm. Burada yapılan ilk müdahalelerin ardından, hastanede boş kuvöz olmadığı için hastamızı Van'daki özel bir hastaneye sevk ettiler. Burada normal doğumla dünyaya gelen bebeğim, anne karnında çok fazla oksijensiz kaldığı için sağlıklı doğmadı. Yaklaşık iki aydır yoğun bakım ünitesinde olan çocuğum, doktor ihmali sonucunda bu hale geldi."


Vezir Biner hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini belirtirken, hastanede incelemelerde bulunmak üzere Çaldıran ilçesine gelen Van Sağlık İl Genel Sekreteri Vural Polat, suç duyurusu ile ilgili kendilerine herhangi bir bilgi gelmediğini, bakanlığın konuyla ilgili soruşturma başlatılması hususunu kendilerine yazılı olarak bildirmesi gerektiğini, ancak o zaman bu konuyu değerlendirebileceklerini belirtti. Ayrıca söz konusu doktorun devlet memuru olduğu için henüz savcılığa intikal etmiş bir dava hususunda yorum yapmasını doğru bulmadığını dile getiren Polat, ''Bu konuda birçok asılsız iddiaya şahit olduk. Açılmış bir dava varsa bunun sonucunu beklemek lazım. Umarım iddia edildiği gibi bir ihmal yoktur. Bir başvuru veya ihbar varsa Sağlık Bakanlığı bunu bize bildirir. Bizde gereken neyse yerine getiririz" şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber