Alınan bilgiye göre, yaklaşık iki yıldır yatalak olan annesinin vefatına üzülen Muazzez Işıktaş, cenaze töreni sırasında fenalaştı.
 
Yakınları tarafından Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve beyin kanaması tanısı konulan Işıktaş'ın, üç gün süren tedavi çabalarına yanıt verememesi nedeniyle beyin ölümü gerçekleşti.
 
Organ bağışı kararı alan kadının eşi Mehmet, oğlu Serhad ve kızı Esra Işıktaş, Çanakkale Organ Nakil Koordinatörü Uzman Dr. Azem Ülkü ile görüştü.
 
Bunun üzerine yapılan organ testinde, Işıktaş'ın iki böbreği, iki korneası ve karaciğerinin, Bursa'daki Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kayıtları bulunup nakil bekleyen 5 hasta için uygun olduğu belirlendi.
 
Çanakkale'ye gelen UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nden Dr. Halit Ziya Dündar ve Dr. Onur Kaygısız, söz konusu organları alarak Bursa'ya götürdü.
 
"Annemin organları, başka vücutlarda yeniden can bulacak"
 
Ülkü, organ alma işlemleri sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Işıktaş ailesinin çok önemli bir karar verdiğini söyledi.
 
Bu kararın, 5 kişiyi yeniden hayata bağlayacağını belirten Ülkü, "Muazzez teyzemiz, annesinin cenazesinde fenalaşarak hastaneye getirildi. Yaşadığı aşırı stres ve üzüntü sonucu beyin kanaması geçirdiği tespit edildi. Burada üç gün süren mücadaleye yenik düştü. Eşi, oğlu ve kızı organları bağışlama kararı aldı. Çok kutsal bir karar olan bu bağışla umut bekleyen hastalar hayat bulacak" dedi.
 
Dündar da Çanakkale'nin, organ nakli konusunda Marmara Bölgesi'nde çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, organ bağışının, beklemeye alınmış hayatların yeniden başlamasına vesile olduğunu anlattı.
 
Serhad Işıktaş ise hem büyük bir acıyı hem de bir mutluluğu yaşadıklarını dile getirdi. Annesinin beyin ölümü gerçekleştikten sonra tarifsiz bir acı yaşadıklarını vurgulayan Işıktaş, "Annemin organları, başka vücutlarda yeniden can bulacak" diye konuştu.aa
Editör: Wan Haber