Büyükler ve U17 olmak üzere bu yıl iki kategoride düzenlenen Futsal Ligi'ne Başkent'in mavi-beyazlı ekibi Ankaraspor da dahil oldu.
Bu yıl 31 ilde Büyükler ve U17 olmak üzere iki kategoride düzenlenecek olan Futsal Ligi'ne Başkent'in Mavi-beyazlı ekibi Ankaraspor de katıldı. Hummalı bir çalışma sonunda, birçoğu Milli Takım forması giymiş oyunculardan, oldukça iddialı bir takım kuran Ankaraspor, bu hafta başlayacak olan Futsal Ligi'ne de hızlı girmeyi amaçlıyor. Geçtiğimiz sezon UEFA Futsal Cup'ta Türkiye'yi temsil eden Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Ankara'nın birçok oyuncusunu bünyesine katan Leoparlar'ın hedefinde ise Türkiye Şampiyonu olarak Mavi-beyazlı formayla Türkiye'yi UEFA Futsal Cup'ta temsil etmek var.

"ALTYAPI OYUNCULARINA TEKNİK VE ÇABUKLUKTA FAYDA SAĞLAYACAK"
Futsal Ligi'nde ses getirmeyi amaçlayan Ankaraspor Genel Menajeri Ender Yurtgüven, "Futsal dar alanda oynandığı için özellikle genç yaştaki altyapı oyuncularına teknik ve çabukluk anlamında fayda sağlayacak bir spor. Günümüzde baktığımız zaman özellikle İspanyol ve Brezilyalı dünyaca tanınmış futbolcuların kökeninin Futsal olduğunu görüyoruz. Bu bağlamda Altyapı Menajerimiz Ramazan Tunç ve Gençlik Geliştirme Direktörümüz Çağatay Şalap'la yaptığımız görüşmeler doğrultusunda Futsal sporunu, altyapıdaki oyuncularımızın eğitiminde kullanmayı hedefledik ve bu sporun altyapıdaki futbolcularımıza katkı sağlayacağını düşünerek, Yönetim Kurulumuzun onayı ile Ankaraspor Futsal branşını kurduk. Büyükler kategorisinde önceki yıllarda çeşitli takımlarda kendini ispatlamış, Milli Takım forması giymiş oyuncuları Ankaraspor çatısı altında bir araya getirdik. Amacımız doğrultusunda U17 takımımızı da altyapıdaki oyuncularımızdan kurduk. Ankaraspor her zaman için hedefleri olan bir kulüp ve Futsal Ligi'nde de iddialı bir kadro kurarak UEFA'da Türkiye'yi temsil eden kulüp olma doğrultusunda kendimize bir yol çizerek hedef belirledik. Ankaraspor olarak Futsal Ligi'nde de Türk sporuna katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
(SU-RFK-S)

15.01.2013 11:29:19 TSI

Editör: Wan Haber