İnsan canlısı kuğuları, asırlık çınar ağaçlarıyla Ankaralıların vazgeçilmez mekanlarından olan Kuğulu Park'ın kuğuları yuvalarına döndü.
Yenileme çalışmaları nedeniyle birkaç aydır kapalı olan Ankara'nın Kavaklıdere Mahallesi'nde bulunan Kuğulu Park'ta restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Çalışmalar nedeniyle Anıttepe'deki Ördekli Park'a taşınan kuğular yuvalarına döndü. Ankara'nın simgelerinden Kuğulu Park'ın 8 kuğusunu yuvalarına Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık bıraktı. Ankara'ya yolu düşen herkesin oturup sohbet ettiği, kuğularla konuştuğu, 'Behzat Ç .' adlı dizinin de zaman zaman çekimlerinin yapıldığı Kuğulu Park'ın açılışı 14 Şubat Sevgililer Günü'nde yapılacak.
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, yağmurlu bir hava olmasına rağmen gösterilen ilgiye teşekkür ederek, Ankara için son derece önemli olan Kuğulu Park'ın inşaatının büyük bölümünün tamamlandığını bildirdi. Tanık, "Bugün uzunca bir süredir Ördekli Park'a bir bakıma misafir olarak göç ettirdiğimiz kuğularımızın 4'ünü gene kendi yurtlarına geri getirdik. Onları Kuğulu Park'ın havuzuna yeni barınaklarıyla birlikte ulaştırmış olacağız. İlave 6 kuğu daha alındı. Çünkü insanlar Kuğulu Park'ta kuğuları biraz daha çok sayıda görmek istiyorlar. Kuğulu Park'ın kuğularının sayısı bu sene 8'e çıkarıldı" dedi.
Kuğuları havuzlarına kavuşturduklarını söyleyen Tanık, "Parkın açılışını 14 Şubat'ta yapacağız. İnanıyoruz ki 14 Şubat, Ankaralılar için özel bir Sevgililer Günü olacak. Sevgi dolu yüreği olan herkesi Kuğulu Park'ın açılış törenine bekliyoruz" diye konuştu.
Tanık, açıklamalarının ardından 8 kuğu, ördek ve kazları Kuğulu Park'ın serin sularına bıraktı.
Tarihi ve doğal güzelliği nedeniyle Kültür Bakanlığı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından sit alanı olarak belirlenen parkta kuğular, kazlar ve ördeklerin yanı sıra 24 farklı kuş türü de bulunuyor. Ayrıca parkta çınar, kavak, erguvan, leylak ve alıç ağaçları ile çeşitli çalı grupları ve çiçekler yer alıyor.
(SU-CC-Y)

19.01.2013 12:15:07 TSI

Editör: Wan Haber