İSTANBUL - Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şube Başkanı Barış Aydın, başkentten yurt dışına direkt uçuş sayısı az olduğundan rekabete 1-0 yenik başladıklarını söyledi. Aydın, Ankara'da sadece 3'ü yurt dışı olmak üzere uçulan 24 nokta sayısının 50'ye çıkartılması için THY'ye başvurduklarını ifade etti.
Yurt dışı rekabette sıkıntılarını anlatan Aydın, dünyanın her tarafına uçulan İstanbul'da üçüncü havalimanı tartışılırken Türkiye'nin başkentinin mahrum bırakılmasını eleştirdi.
Başkan Aydın, Ankara'daki iş adamlarının dünyaya açılmak istediklerine vurgu yaparak, "Başkentte turizmin gelişmesi, ihracatçı iş adamlarının dünya ile entegrasyonu için havayolu ulaşımı hayati önem taşıyor. TÜGİAD Ankara'nın 220 üyesinin iş hacmi şu anda 15 milyar dolara ulaştı. Ankara'da direkt uçuş sayısının az olması yüzünden rekabette hep maça hep 1-0 yenik başlıyoruz. Sorunun çözümünde Vali Alaaddin Yüksel'in de desteğini aldık. Başkent'ten mevcut 24 olan yurt içi ve yurt dışı uçuş noktası sayısının 50'ye artırılması için THY'ye resmen başvurduk." dedi.
CİHAN

Editör: Wan Haber