Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan ödeme dosyalarını aldıklarını ve geçmiş yönetimler döneminde yanlış bir uygulama varsa takipçisi olacaklarını bildirdi.
Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası (AKSO) Başkanı Hasan Çavuşculu ve beraberindeki heyet Ankaragücü Tandoğan Tesisleri'nde Başkan Mehmet Yiğiner'i ziyaret etti. Çavuşculu başkanlığındaki heyet ziyarette Ankaragücü'ne üyelik için gereken bin 250 lirayı vererek, üye kayıt defterine isimlerini yazdırdı.

"DELEGE SAYIMIZI 2 BİNE ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ"
Geçmiş dönemde üyeliklerin daha zor olduğunu hatırlatan Yiğiner, "Ankaragücü'nde kapılar üyeliklere kapalıydı. Yönetim kurulu, 400-500 kişiyle sınırlı tutuyorlardı. Şu anda delege sayımız bin 300 oldu, hedefimiz bunu yıl sonuna kadar 2 bine çıkartmak" dedi. Yiğiner, Başkent'in takımını el birliğiyle ayağa kaldıracaklarını ifade ederek, "Genç arkadaşlarımızla güzel bir mücadele sergilediğimizi düşünüyorum. Kulübü düşmüş olduğu durumu Ankaralılar sayesinde çıkaracağız" dedi.
Yönetimle beraber Ankaragücü'nün taraftar profilinin değişiceğini belirten Yiğiner, Ankaragücü'nü büyük kulüp yapabilmeleri için öncelikle kurumsallaşmaları gerektiğini söyledi. Yapılan çirkin tezahüratlar nedeniyle Ankaragücü'ne Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından verilen cezaları hatılatan Yiğiner, bu yüzden federasyona 1 milyon 150 bin lira ceza ödediklerini anlattı. Yiğiner, Ankaragücü taraftarını bir şekilde eğitmeleri gerektiğini söyleyerek, "Alınan bu cezaları anlatmamız lazım. Bu tür durumların Ankaragücü'ne zarar verdiğini bilmeleri lazım. Kesinlikle çirkin tezahürat ve koltuk kırma olayına karşıyız. Konyaspor maçında ceza aldık, bu yüzden zor günümüzde taraftar desteğinden yoksun kaldık" dedi.

"ANKARAGÜCÜ'NÜN BORÇLARI HER GEÇEN GÜN AZALIYOR"
Sarı-lacivertli kulübün her geçen gün borçlarının azaldığı müjdesini veren Yiğiner, "Tüm gelirlerimiz kesildiği halde biz yaşamsal faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bununla birlikte futbolcularımıza, hocalarımıza ödemelerimizi yapıyoruz" diye konuştu.

"GEÇMİŞTEKİ OLUMSUZLUKLARI TEMİZLEYECEĞİZ"
Yiğiner, yabancı futbolcu, menajerler ve teknik adamlardan doğan borçları taksitlendirdiklerine dikkat çekerek, "1-2 aya kadar sorun kalacak hiçbir teknik direktör ve futbolcu alacağı kalmayacak, kulübü o aşamaya getirdik. Anlaşamadığımız 3-4 kişi kaldı onu da Almanya ve Fransa ziyaretlerimde anlaşarak, çözeceğim. Geçmişteki olumsuzlukları temizleyeceğiz" dedi.
Geçmiş yönetimler döneminde yapılan usulsüzlüklere ilişkin dava açıp açmayacaklarını değerlendiren Yiğiner, şunları kaydetti: "Dava açacağız ama elimizde bilgi ve belgelerin olması lazım. Muhasebemizde makbuz ve faturalar olmak üzere bir çok evrak eksik, kaybolmuş. Bu konuda tutanaklar tutuldu. Ama biz nereye ne ödeme yapılmış, hangi futbolcu kaç liraya alınmış, kaç liraya satılmış, bunlarla ilgili tamamının dosyalarını federasyondan aldık, yeni elimize geçti. Bu evraklar üzerinde arkadaşlarımız çalışmaya devam ediyor ama bu 1-2 günde olacak bir süreç değil, en az 1 aya ihtiyacımız var. Daha sonra dava açacağız. Bir eksiklik, yanlış uygulama varsa bunların tabiki takipçisi olacağız."

"ANKARAGÜCÜ'NE DESTEK ÇIKIYORLARSA OY VAR, YOKSA YOK"
Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, Ankaragücü'ne destek vereceklerini bildirdi. Çavuşculu, "Çorbada bizim de tuzumuz olsun. Diğer yönetici arkadaşlarımızla beraber önümüzdeki günlerde periyodik olarak Ankaragücü'ne üyeliklerimizi yapacağız. Ankara'daki sivil toplum kuruluşları ve büyükşehir belediye başkanımız olmak üzere diğer belediye başkanları olarak mutlaka Ankaragücü'ne destek vermek durumundayız. Herkes uzak durarak, güzel şeylerin olmasını isteyemez. Güzel şeyleri paylaşmak çok kolay, önemli olan zoru başarmaktır. Bizim birlik başkanımız Sayın Mehmet Yiğiner, bugüne kadar hep zorları başardı. Ama Ankaralılara, Ankara'daki sivil toplum kuruluşlarına ve belediyelere büyük görev düşüyor. Önümüzde seçim var, Ankaragücü'ne sahip çıkan belediye başkanlarına biz de sahip çıkacağız. Ankaragücü'ne destek çıkıyorlarsa oy var, yoksa yok" dedi.
Öte yandan Ankaragücü için Ankara'daki esnaf odalarının birleşme kararı aldığı öğrenildi.
(SU-RFK-S)

06.02.2013 15:57:41 TSI

Editör: Wan Haber