ANKARA - Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçında Beşiktaş ile karşılaşacak Ankaragücü'nde maçın taktiği penaltılar olarak belirlendi.

Yaşadığı yönetim sorunları nedeniyle uzun süredir büyük sıkıntılar yaşayan ve bu yılda PTT 1. Lig'in son sırasında yer alan Ankaragücü Ziraat Türkiye Kupası'nda karşılaşacağı Beşiktaş maçı hazırlıklarını tamamladı. Teknik Direktör Mustafa Kaplan nezaretinde sabah yapılan çalışma yaklaşık bir saat sürdü.

Çalışmada teknik patron Mustafa Kaplan'ın penaltı atışları üzerinde durması ve tüm oyuncularına penaltı atışı yaptırması Beşiktaş'a karşı nasıl bir taktik izleneceğini göstermiş oldu. Güçlü rakibi karşısında maçı penaltılara taşımayı hedefleyen sarı-lacivertliler penaltı atışlarıyla rakibine üstünlük sağlayarak kupada sürpriz yapmayı hedefliyor.

Antrenman sonrası değerlendirmede bulunan tecrübeli çalıştırıcı Mustafa Kaplan, Samsunspor karşılaşmasının ardından iki gün çalışma fırsatı bulduklarını ifade ederek, "İstanbul'dan iyi bir skorla dönmek istiyoruz. Ankaragücü taraftarına ve camiasına layık bir oyun sergilemen istiyoruz. Ben futbolcu grubuma güveniyorum. Beşiktaş'ın ne kadar şansı varsa bizimde bir o kadar şansımız var. Biz bir kupa beyiyiz. Ankaragücü'nün kupada daha önce yaptıkları ortada." dedi.

Antrenmanda futbolcularına penaltı atışı yapması değerlendiren Kaplan, maçın penaltı atışlarına kalması halinde hazırlıklı olmak için bu çalışmayı yaptırdığını dile getirdi. Kaplan, Beşiktaş maçına takımın sorunlarını duyurabilmek adına 15 dakika geç çıkacakları iddiasına ise şu cevabı verdi:

"Bu iddia doğru değil. Samsunspor maçı öncesi de böyle bir şey konuşuldu ama biz sahaya çıktık. Beşiktaş aynı şeyi söylüyoruz. Maça çıkacağız 15 dakika eylem veya geç çıkma gibi düşüncemiz yok."
CİHAN

Editör: Wan Haber