PTT 1. Lig'in 22. haftasında MKE Ankaragücü kendi evinde Şanlıurfaspor 1-0 mağlup oldu.
Mücadelenin ardından Basın toplantısında açıklamalarda bulunan MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, gösterilen özveri, iyi niyet ve mücadeleden son derece mutlu olduğunu belirterek, "Ama bu durumu puana yansıtamadığımız için huzursuz oluyoruz. 90 dakika boyunca kontrolü elinde tutan ama maçı kaybeden taraf Ankaragücü. Penaltıyı gole çevirebilseydik, kazanan taraf biz olabilirdik. Kazanmayı çok istediğimiz bir maçta mağlup olduk. Ankaragücü camiasını üzdük" dedi.
Futbolcularının yürekten oynadığını vurgulayan Kaplan, "Elimizden gelen en iyi kadroyu sahaya çıkarıyoruz, onlarda her seferinde yüreğini ortaya koyuyor. Bu ne yazık ki sonuca yansımıyor" diye konuştu.
Ankaragücü futbolcusu Serkan ile Aytaç mücadeleyi kazanmayı çok istediklerini söylediler.
Penaltıyı kaçırdıktan sonra takımın oyundan düştüğünü belirten Şirin, "Bu takımı düşürmemek için elimizden gelen ne varsa yapıyoruz" dedi.
ŞANLIURFASPOR CEPHESİ
Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Bahri Kaya, Maçı izlemeyenler için Şanlıurfaspor'un galibiyetinin normal gibi karşılanabileceğini belirterek, "Ancak Ankaragücü'nün çok fazla hak ettiği, bizden en az 3 kat fazla pozisyona girdiği, atamadığı hatta penaltı kaçırdığı bir müsabakadan 1-0 galip ayrılmak, gerçekten bu sezonun piyangosu gibiydi" dedi.
"HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN"
Çok fazla ders almamız gereken bir müsabakadan çıktıklarını vurgulayan Kaya, "Bu 3 puanı herhalde başka bir müsabakada hak ettik, orada alamadık burada geldi. Yoksa oynadığımız oyun, gösterdiğimiz performans hiç de 3 puanı hak etmedi. Ama futbolda bazen böyle şeyler oluyor. Futbolcularımı çok sert ve ciddi şekilde uyarıyorum. Herkes aklını başına alacak. Çok büyük yatırımlar yapan Şanlıurfaspor'un böyle bir futbol gösterme ve sergileme tasarrufunda olmaması gerekiyor. Gerekeni yapacağım. Ankaragücü'nü gösterdiği mücadele, performans ve azim nedeniyle 14 puanda kalmalarına rağmen alkışlıyorum" ifadelerini kullandı.
Şanlıurfasporlu futbolcular Abdulhamit ve Özgür ise, iki takımında iyi mücadele ettiğini ve bu durumun bilincinde sahaya çıktıklarını söylediler.
(SU-MSB-S)

16.02.2013 16:43:57 TSI

Editör: Wan Haber