PTT 1. Lig'in 20. haftasında oynanan Ankaragücü-Karşıyaka mücadelesi 1-1 eşitlikle tamamlandı.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Ankaragücü Yardımcı Antrenörü Aykan Atik, oyuncuların bir hafta boyunca Karşıyaka'yla yatıp Karşıyaka'yla kalktığını belirterek, "Bu maçın yüzde 100 galip bitirilmesiyle gerektiğiyle alakalı konuşuluyordu. Seyircisiz oynamamız oyuncularımızın maça iyi başlayamamasına neden oldu. Kafadan ilk yarıda oyuna iyi başlayamadık. Orta alanda rakibin pas yapmasına izin verdik" diye konuştu.
Atik, rakibe pas üstünlüğünü verince ilk yarıda golü yediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:
"Soyunma odasında oyuncularımızı tekrar ayağa kaldırma yönünde konuşmamız işe yaradı. İkinci yarı maçı isteyen bir oyun sergiledik ve golü bulduk. Ardından son 15 dakika isteğimiz daha da arttı. Golü bulma konusunda tecrübesizliğimizin sıkıntısını yaşıyoruz. Galip gelebilirdik ama ilk yarı oynadığımız vasat oyun bizi tatmin etmedi. Takım halinde oynadığımız zaman iyi şeyler olduğunu gördük. Hocamızın kulübede olmayışı da önemli bir etkendi."
Ankaragüçlü oyuncu Umut Nayir, "Maça bir hafta öncesine kadar çok iyi konsantre olduk ama buna rağmen maça iyi başlayamadık. İkinci yarı golü bulduktan sonra iyi bastırdık ama fırsatları değerlendiremedik. Adanaspor maçının ardından bu maçı da alabilseydik daha güzel olacaktı" dedi.
Teoman Sefa ise, maça galibiyet parolasıyla başladıklarını ifade ederek, "Tek amacımız ligde kalmak, hocalarımız ve oyuncularımız sayesinde inşallah ligde kalacağız" dedi.

KARŞIYAKA CEPHESİ
Karşıyaka Teknik Direktörü Cihat Arslan açıklamasında, mücadelenin iki yarı oynandığını söyledi. "Zor bir karşılaşma oldu" diyen Arslan, "Geçen hafta Ankaragücü deplasmanda Adanaspor'u yeninde ligde tutunmak için bir ümidi vardı. O ümitle daha çok motive olmuşlar. Biz de bilincinde biraz ilk yarı öne geçebilmeyi planlamıştık" ifadelerini kullandı.
1-0'dan sonra ikinci gol için çok iyi pozisyonlar bulduklarını vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:
"Bazen atamayana atanlar oluyor. Ankaragücü takımı da girdiği ilk pozisyonda golü buldu. 1-1'den sonra maçı kaybedebilirdik, rakip çok iyi bastırdı. Devre arası kamp görmeyen oyuncuların sıkıntısı. Bazı oyuncuları biz sadece maçta görüyoruz. Fiziksel kalitesizliğimiz maçın sonucuna damga vurdu. Elimizde fiziksel pek fazla hazır olan oyuncumuz yoktu. Deplasmanda alınan 1 puan çok kötü değil. 3 puana sevinmedim, 1 puana da çok üzülmedim. Ankaragücü'nü tebrik ediyorum."

"KAÇIRDIĞIMIZ POZİSYONLARI DEĞERLENDİREBİLSEYDİK RAHAT KAZANABİLİRDİK"
Karşıyakalı oyuncu Ali Say, "Üzüntülüyüz. 1-0 önde götürdüğümüz maçı beklenmedik şekilde berabere bitirdik. Ankaragücü, biz gol yedikten sonra üstümüze daha fazla gelmeye başladı. Kaçırdığımız pozisyonları değerlendirebilseydik maçı rahat kazanabilirdik" açıklamasında bulundu.
Onur Bayramoğlu ise, ilk yarıda yakaladıkları pozisyonları değerlendirebilmeleri durumunda rahat bir maç olacağını dile getirerek, "Ama olmadı. 3 puanı alamadığımız için üzgünüz ama kaybetmediğimiz için de mutluyuz" yorumunu yaptı.
(SU-BÇ-S)

03.02.2013 16:17:00 TSI

Editör: Wan Haber