Ankara'da yeni evlenen kadınları takibe alıp gasp ettikleri belirlenen silahlı 11 kişilik çete, düzenlenen "Maske" operasyonuyla çökertildi.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri, gasp çetesinin Ankara ve Aksaray'ın çeşitli semtlerinde 19 ayrı vatandaşı yüzleri maskeli şekilde silahla gasp ettiklerini belirledi. Liderliğini Köksal G'nin yaptığı çetenin genellikle yeni evlenen ve yalnız yaşıyan kadınlar ile yaşlı adamları hedef aldıkları saptandı. Çete üyelerinden Burcu Y'nin yeni evlenen kadınları takip ederek belirlediği ve bu kadınlarla ilgili bilgi topladığı daha sonra da diğer çete üyelerine bilgi verdiği tespit edildi. Çetenin gözüne kestirdiği kişilerin evlerine kar maskesi takarak girdiği, ellerini ayaklarını bağladığı, silah ve bıçak zoruyla gasp ettikleri belirlendi.
Ekipler, 4 ay süren takibin ardından çeteyi gasp yapmak üzereyken düzenlediği operasyonla çökertti. Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan çete elemanları emniyette dört gün boyunca sorgulandı. Sorgularının ardından işlemleri tamamlanan çete elemanları adliyeye sevk edildi.
Zanlıların adreslerinde yapılan aramada ise 3 tabanca, 5 şarjör, 2 av tüfeği, 1 adet rambo bıçağı, 3 adet sustalı bıçağı, 60 adet mermi, 3 kar maskesi, 4 eldiven, jop, kelepçe ve hırsızlık malı olduğu belirlenen laptop ele geçirildi.
(OSM-ÖK-Y)

01.02.2013 11:43:30 TSI

Editör: Wan Haber