Van standında, coğrafi işaretli Has Kavut, Keledoş, Van Peyniri, Murtuğa ve Savat Gümüşçülük ile Van’ın temsil edildiği,  Ankara Ticaret Odası (ATO) ev sahipliğinde yapılan ve 21 Eylül’e kadar devam edecek olan 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi Congresium’da başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleşen zirvede Van Ticaret ve Sanayi Odasının işbirliğiyle Van standı açıldı. Zirvede açılan Van standında coğrafi işaretli ürünler sergilenirken, katılımcılara tanıtımı yapıldı.

Türkiye’den birçok kentin kendine has ürünleri tanıtma fırsatı bulduğu zirvede kentimize ait Kavut, Keledoş, Van Peyniri ve Savat Gümüşçülük Van standında yerini aldı.

3-20190920180235.jpg

Van standına ilgi büyük…
Congresium yapılan zirveye Van Ticaret odası başkan yardımcısı Fevzi Çeliktaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Konak, İlhan Kaya ve Türkiye aşçılar federasyonu başkan yardımcısı Ali geyik hazır bulundu. Van’ın Turizm elçisi Yusuf Konak 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ne katılarak Van standını ziyaret eden vatandaşları karşıladı, ürünlerle ilgili bilgi verdi. 21 Eylül Cumartesi gününe kadar sürecek zirvede Van standı vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Coğrafi işaretler konusunda ülkemizdeki en kapsamlı organizasyon olan ve 3 gün sürecek 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nin katılımcılara coğrafi işaretler alanında daha fazla bilgi ve deneyim edinme, network ve ticari ilişkiler geliştirme gibi çok yönü avantajlar sağlaması bekleniyor.

4-20190920180235.jpg

Çeliktaş: Standımıza yoğun ilgi var
VanTSO Başkan yardımcısı Fevzi Çeliktaş, Ankara Ticaret Odası öncülüğünde düzenlenen Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ne katılarak Van’ın yöresel ürünleri ve coğrafi işaretli ürünlerini tanıttıklarını belirten Çeliktaş, “Van’ın yerel ürünlerinin ekonomik değerini artırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz" dedi. Çeliktaş, zirvede Van standının yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Vanekspres

5-748.jpg

6-435.jpg

Editör: Wan Haber