Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla Ankara Vanlılar Vakfı tarafından bir otelde "100. Yıl Dostlar Buluşması" adlı etkinlik düzenlendi. Vanlı sanatçı ve ozanların da katıldığı programda, davetliler hemşehrileriyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı. 

Van ezgileri eşliğinde halay çekip dans eden ve gönüllerince eğlenen davetlilere, yöresel yemekler ikram edildi. Programın sonunda yapılan çekilişte, davetlilere bir Van kedisi, By Dem Bahri Yıldızbaş Koleji'nden yüzde 50 burs ile kente özgü otlu peynir ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Vakıf başkanı Servet Yenitürk, Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla düzenlenen programın kente ve hemşehrilerine yakışır şekilde geçtiğini belirterek, programa katılan tüm davetlilere teşekkür etti.

Vakfın, başkentte yaşamını sürdüren Vanlılar arasında birlikteliğin sağlanması için köprü vazifesi gördüğünü anlatan Yenitürk, kentteki tüm hemşehrilerin bu tür programlarda bir araya gelmesi için vakıf olarak çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Programa, başkentte yaşayan Vanlıların yanı sıra AK Parti Van milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ferhat Atacan, Van Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Yasin Ertürk ile çok sayıda davetli katıldı.

Editör: Wan Haber