Ankara'da kaza yapan aracı almak için olay yerine gelen çekiciye, başka bir otomobilin arkadan çarpması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 1'i ağır 2 kişi de yaralandı.
Kaza, Mevlana Bulvarı, AŞTİ karşısında gece saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Akköprü'den Gölbaşı istikametine gitmekte olan sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 06 M 4952 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak, orta refüjdeki demir korulukları devirdi. Hurdaya dönen aracın sürücüsü, kazadan şans eseri yara almadan kurtuldu. Polis ekiplerinin orta refüjdeki aracı kaldırması için çağırdığı çekici kaza yerine geldi. Bu sırada Gölbaşı istikametine seyir halinde olan 06 FRU 46 plakalı otomobil, 06 BR 6392 plakalı çekiciye arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle ön koltukta oturan Ali Bilgin ve Erkan Gümüşdoğmuş ile arka koltukta oturan bir kişi araçta sıkıştı. Arka koltukta oturan İlyas Talas ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.
Sağlık ekipleri, araçta sıkışan Ali Bilgin ile Erkan Gümüşdoğmuş'un yaşamını yitirdiğini belirledi. Arka koltukta oturan ismi öğrenilen bir kişi ise itfaiye ekipleri uzun uğraşlarının ardından bulunduğu yerden çıkarıldı. Kazadan hafif sıyrıklarla kurtulan İlyas Talas'ın olayın şokunun üzerinden atamadığı, oturduğu kaldırımın üzerinde titrediği görüldü. Talas'ı çevredeki vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı. Öte yandan, kaza nedeniyle trafiğin tıkanmasıyla ambulanslar olay yerine gelemedi. İlyas Talas, sağlık ekiplerinin yardımıyla yürüyerek ambulansa götürüldü. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Ali Bilgin ve Erkan Gündoğmuş'un cesetlerinin sıkıştığı yerden çıkarılamaması üzerine itfaiye ekipleri, otomobilin kapılarını ve tavanını elektrikli makas yardımıyla kesti. Yaklaşık 1 saat süren çalışmaların ardından cesetler sıkıştığı yerden çıkarıldı.
Kazayı görerek olay yerine gelen meraklı vatandaşları uzaklaştırmak için polis ekipleri uzun çaba sarf etti. Bu arada, ilk kazayı duyarak olay yerine gelen bir kişi, hayatını kaybedenin arkadaşı olduğu zannetti. Yerdeki cesede bakmaya çalışan sürücünün arkadaşı, sinir krizi geçirdi. Polis ekipleri, uzun süre ilk kazadaki aracın sürücüsünün durumunun iyi olduğunu anlatmaya çalıştı.
Olay yeri inceleme ekipleri de kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu. İtfaiye ekipleri tarafından ceset torbalarına konulan Ali Bilgin ve Erkan Gündoğmuş'un cenazeleri, yapılan incelemelerin ardından adli tıp morguna kaldırıldı.
Kaza sebebiyle kapanan yol, araçların kaldırılmasının ardından normale döndü. Kazada, çekiciye çarpan otomobilin hurdaya döndüğü görüldü. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.
(OSM-Y)

27.01.2013 06:13:45 TSI

Editör: Wan Haber