Ankara'da bir pasajdaki işyerinde çıkan yangında 1 kişi hayatını kaybetti. İtfaiye ekipleri, içeride başka birinin kalma ihtimaline karşı uzun süre arama yaptı.
Alınan bilgiye göre, Altındağ Anafartalar Caddesi'nde bulunan 65 numaradaki pasajdaki resim çerçeve satan bir işyerinde sabah saatlerinde henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangını fark eden vatandaşlar, durumu polis, sağlık ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis pasajı tahliye ederken, itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. İşyerinin alt katta bulunması nedeniyle pasajı yoğun duman kapladı. Dumandan etkilenen işyeri çalışanı Fatih Keser, itfaiye ekiplerinin yardımıyla dışarı çıkarıldı. Olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Keser, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Pasajda başka birinin daha bulunma ihtimaline karşı itfaiye ekipleri arama çalışması yaptı. Ekipler, pasajdaki yoğun dumanı aspiratör yardımıyla dışarıya boşalttı. Olay yerinde sağlık ekipleri de hazır bekletildi. Yapılan arama çalışmasının ardından içeride başka kimsenin olmadığı tespit edilirken, yoğun dumandan itfaiye erleri de etkilendi.
Yangının sabah saatlerinde çıkması ve pasajda az kişinin bulunmasının daha büyük bir faciayı önlediği belirtildi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
(OSM-CC-Y)

09.02.2013 10:23:27 TSI

Editör: Wan Haber