Ankara'da bir gece kulübüne uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda 2 kişi ağır yaralandı. Polis ekiplerinin uyarı ateşlerine aldırmayan saldırganlar, kayıplara karıştı.
Olay, Çankaya, Güfte Sokak'ta gece saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, henüz isimleri öğrenilemeyen zanlılar, özel bir firmadan 1 yıllığına kiraladıkları öğrenilen siyah araçla Güfte Sokak'ta bulunan kulübün önüne geldi. Zanlılar, yanında getirdikleri kaleşnikof diye tabir edilen uzun namlulu silah ve av tüfeği ile kulübe ateş etmeye başladı. Olay sonrası kulüpte bulunan 2 kişi ağır yaralandı.
Silah seslerini duyan polis ekipleri gece kulübünün önüne geldi. Bu sırada, zanlılar havaya ateş ederek kaçmaya başladı. Zanlıların peşinden giden polis ekipleri, havaya uyarı ateşi açtı. Polisin "dur" ihtarına uymayan zanlılar ile polis ekipleri arasında kovalamaca başladı. Zanlılar, kısa kovalamacanın ardından izlerini kaybettirdi.
Yaralılar, polis ekiplerinin yardımıyla Akay Hastanesi'ne götürüldü. Polis ekipleri, silahlı saldırının yaşandığı kulübün önüne güvenlik şeridi çekti. Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı olay yeri inceleme ekipleri, incelemelerde bulundu. Ekipler, olay yerinde ellinin üzerinde boş kovan buldu. Sokağın karşı tarafındaki bir bankaya da kurşun isabet ettiği görüldü.
Öte yandan, silahlı saldırının yapıldığı gece kulübünün arka sokağında bulunan başka bir eğlence merkezine de yaklaşık bir ay önce silahlı saldırı yapılmıştı. Meydana gelen olayda, 1 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı.
HIRSIZLIK ZANLILARI SIKI TAKİP SONUCU YAKALANDI
Polis ekipleri aynı saatlerde, bir kamyondan mazot çalındığı ihbarını aldı. İhbarı değerlendiren polis ekipleri, zanlıların peşine düştü. Polisin "dur" ihtarına uymayan zanlılar ile polis ekipleri arasında kovalamaca başladı. Polis ekipleri, sıkı bir takibin ardından zanlıları Altındağ, Uğur Sokak üzerinde yakaladı. Zanlıların aracının bagajında bulunan mazot dikkat çekti. Zanlılar, yapılan aramanın ardından gözaltına alındı.
(OSM-Y)

05.02.2013 07:07:06 TSI

Editör: Wan Haber