Ankara'da bir otomobil kontrolden çıkarak demir bariyerlere çarptı. Metrelerce takla atan otomobilden fırlayan 2 kişi feci şekilde can verdi.
Kaza, Batıkent, İstanbul Yolu'nda gece saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İstanbul'dan Ankara'ya gelen sürücüsünün ismi henüz belirlenemeyen 34 HC 6082 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle, yol kenarındaki demir bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulmaya başlayan otomobil, yaklaşık 200 metre takla attı. Bu sırada otomobilde bulunan 2 kişi araçtan yola fırladı. Yol kenarındaki ağaçları deviren otomobil, bariyerlere asılı bir şekilde durabildi. Otomobilin çarptığı demir bariyerlerin de yerinden koptuğu görüldü.
Kazayı gören vatandaşlar durumu, polis, sağlık ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis, çevrede güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri yaptıkları incelemede Serkan Yıldız ile arkadaşı Doğancan Köse'nin (21) yaşamını yitirdiğini belirledi.
Polis ekipleri, cesetleri ve yola savrulan organ parçalarının üstünü gazeteyle kapattı. Araçta bulunan çok sayıda telefon malzemeleri ve Serkan Yıldız'a ait kartvizitler de yola savruldu. Malzemeler, polis ekipleri tarafından toplandı. Serkan Yıldız'ın bir telefon şirketinin İç Geliştirme Perakende Geliştirme Uzmanı olduğu öğrenildi.
Yıldız ve Köse'nin cesetleri, yapılan incelemelerin ardından Yenimahalle Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla adli tıp morguna kaldırıldı.
"BENİ SORARLARSA BEN YAŞIYORUM"
Bu arada Mevlana Bulvarı'ndaki bir kazaya rastlayan Serkan Yıldız, İstanbul Yolu'nda meydana gelen kazada yaşamını yitiren Serkan Yıldız ile aynı firmada çalıştıklarını belirterek, "Arkadaşlarımın hepsi beni aradı bana mı bir şey oldu diye. 'Kazayı sen mi geçirdin?' diye sordular. Önümde bir trafik kazası olduğunu söyledim. Daha sonra diğer arkadaşlardan telefon geldi ve 'Serkan vefat etmişsin' dediler. Bana bir şey olmadığını anlattım. Mesai arkadaşım olan Serkan Yıldız'ı ben zannetmişler. Aynı firmada çalışıyoruz ama birimlerimiz farklı. İsim benzerliği sadece. Nasıl kaza yaptılar, nasıl oldu, vefat etmişler ama nedir durum hiçbir şey bilmiyorum. Sadece beni arayanlardan öğrendim vefat ettiklerini. Sevdiğimiz bir insandı. Allah rahmet eylesin" diye konuştu. Yıldız, ehliyetini göstererek isimlerini aynı olduğunu belirtti. Kendisini arayan arkadaşlarına ve ailesine "Beni sorarlarsa ben yaşıyorum" diyen Yıldız, kazada ölenin kendisinin olmadığını anlatmaya çalıştı.
Kaza nedeniyle kontrollü verilen trafik, aracın kaldırılmasının ardından normale döndü. Kazada, otomobilin hurdaya döndüğü görüldü. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı. (OSM-

21.01.2013 07:06:44 TSI

Editör: Wan Haber