Adalet Bakanlığı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Merkezi’nde yapılan saldırılarla ilgili bu sabah Ankara’da operasyon yapıldı.

Baskın yapılan 20 adres içerisinde, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) Genel Merkezi ile Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı (Türk-İş) Türkiye Liman ve Kara Tahmil-Tahliye İşçileri Sendikası (Liman-İş) Genel Merkezi de var.

DHKP-C operasyonu kapsamında yapılan baskınlarda, sabah 05.45'te Liman-İş Sendikası'nın genel merkez binasına gelen polis ekipleri, iki saat boyunca sendikada arama yaptı.

Operasyon kapsamında, DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikasında da arama yapıldı. Özel Hareket ekiplerinin de destek verdiği operasyonda Gülten Matur gözaltına alındı.

 

Sendikalardan kınama

Liman-İş Merkez Yönetim Kurulu, internet sitelerinden yaptıkları yazılı açıklamayla, baskının hiçbir yetkiliye haber verilmeden başlatıldığını söyleyerek binaya büyük maddi hasar verildiğini ifade etti:

“Polis, Liman-İş Eski Genel Başkanı Hasan Biber’in arandığını ileri sürdü. Biber, 1992’de Genel Başkan seçilmiş, 4-5 Eylül 1999’daki seçimleri kaybederek bu görevinden ayrılmıştı. Bunu Emniyet güçlerinin bilmemesi mümkün değil.”

Sendika, binadan parmak izi alındığını, evrak veya bilgisayar kaydı alınmadığını, arama tutanağının bir örneğinin de kendilerine verilmediğini açıkladı.

Genel-İş Genel Yönetim Kurulu da baskınların ardından açıklama yayınladı:

“Ulus’ta bulunan Genel Merkez binamızda arama yapıldı. Yapılan arama kurumsal olarak DİSK/Genel-İş Sendikası ile ilgili olmadığı gibi aranan kişilerin de sendikamızla üyelik de dâhil hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır. Aramada ne yazık ki binadaki tüm kapılar kırıldı ve ağır maddi hasar oluştu.”

Genel-İş, bu uygulamayı protesto ettiklerini ve kınadıklarını ifade etti.

 

Ankara’daki ikinci operasyon

Ankara’daki saldırılarla ilgili olarak, 22 Mart’ta da operasyon düzenlenmişti. Aralarında, Mamak’taki İdil Can Kültür Merkezi ve Ankara Haklar Derneği’nin de olduğu 14 adrese baskın yapıldı. Bu operasyonda hiç kimse gözaltına alınmadı.

*Bianet

Editör: Wan Haber