Denizli Belediyesi Ankara İrtibat Bürosu ve Ankara Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği olarak görev yapacak olan Ankara'daki ofis düzenlenen törenle açıldı.
Açılış törenine Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar, Mehmet Yüksel, Nihat Zeybekci ve Nurcan Dalbudak, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı ve çok sayıda Denizlili katıldı. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, yaptığı konuşmada, Denizli'nin farklı bir boyuta ve farklı bir yürüyüşe çıktığını söyledi. Denizli Belediyesi'nin Ankara'da toplanacak, ayak basacak bir yeri olması ve şehre güzellikler kazandırması amacıyla böyle bir ofisin hizmete sunulduğunu kaydeden Zolan, şöyle konuştu: "Bu iyiye giden koşan hizmet noktasında artık imrenilerek bakılan şehrimize bir taş daha nasıl koyabiliriz, önünü nasıl daha iyi açabiliriz, vatandaşlarımızı insanlarımızı nasıl mutlu edebiliriz bütün bunlar artık ofisimizde görüşülür konuşulur hale gelecek. Burası Denizli'nin Ankara'da atan kalbi olacak. En önemlisi de burada gençlerin ağırlıklı olarak görev almasıdır. Bu da yapılan işin ne kadar doğru olduğunu göstermektedir. İnşallah genç arkadaşlarımız ve öğrencilerimiz burada çeşitli buluşmalarla Denizli'ye bir katkı da ben koymak istiyorum diyecek."
Denizli Valisi Abdulkadir Demir ise Denizli'nin bu konularda tek yumruk haline geldiğini belirterek şunları söyledi: "Görüyorum ki Denizli burada bir yumruk, kol kola girerek bir ekip oluşturmuş. Denizlili olup Ankara'nın bürokrasisinde çok önemli görevlerde bulunmak kolay iş değil. Bu çalışma Denizli'nin Ankara ile bağlantısını sağlamak açısından sembolikte olsa başlangıç olduğunu düşünüyorum. Aslında bu çalışma yeni de başlamamış. Daha önce dernek faaliyetleri ile Denizlileri Ankara'da buluşturmuş. Ancak buluşma yerleri işlerin kalıcı olması yönünden çok önemlidir. Bu dernek, milletvekillerimizle, belediye başkanımızla, oda başkanlarımızla birlikte gelecekte çok önemli işler yapacak. Ama benim çok önemsediğim bunlar kadar önemli olan özellik derneğin gençlere birinci hedef olarak önem vermesi. Üniversite gençlerinin birliktelik yuvası olacak."
Konuşmaların ardından Ankara Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği gençleri halk oyunları gösterisi sundu, açılış kurdelesini tüm protokol üyeleri kesti.
(EV-HO-Y)

16.12.2012 15:29:12 TSI

Editör: Wan Haber