ANKARA'da bombalı saldırının bilançosu giderek ağırlaşıyor. Ankara'da Devlet Mahallesi civarında dün akşam saatlerinde meydana gelen bombalı saldırıda, askeri personeli taşıyan iki servis aracı hedef alındı. Saldırıda 28 kişinin hayatını kaybettiği, 65 kişininde yaralandığı açıklanırken, terör saldırısıyla ilgili yayın yasağı getirildi.

Devlet Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde meydana gelen patlamada, iki askeri servis aracı tamamen yandı. Saat 18.30 sularında meydana gelen patlama sonrası yapılan ilk açıklamada, terör saldırısında hedefin askeri personel olduğu ve saldırının bomba yüklü bir araçla gerçekleştiği belirtildi.

Ankara'daki saldırı sonrası iki servis aracı tamamen yandı. Devlet Mahallesi civarında yoğun güvenlik önlemleri alınırken, yaklaşık 2 kilometrelik alanda güvenlik koridoru oluşturuldu. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken, yaralıların büyük bölümü bölgeye çok yakın olan özel bir hastaneye sevk edildi.

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA
Ankara'daki terör saldırısı sonrası ilk açıklama Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan geldi. Kurtulmuş, saldırıda 28 vatandaşın hayatını kaybettiği 61 kişinin de yaralandığını söyledi. Kurtulmuş saldırının sadece askeri personele yönelik değil tüm millete yönelik yapıldığını ifade etti. Kurtulmuş açıklamasında şunları söyledi;

"Bu saldırı sadece orada servis otobüslerinin bulunduğu askeri personele karşı yapılmış bir saldırı değildir. Bu saldırı milletin tamamına yapılmış, alçakça ve şerefsizce bir saldırıdır. Sadece o saldırıyı yapanlar değil, o saldırıyı yapanları maşa olarak kullananlar, saldırının arkasındaki lojistik destekleri verenleri de bu saldırıya siyasi destekleyenleri de lanetliyoruz. Dolayısıyla milletimize karşı yapılmış hain bir saldırıdır ve kuru bir lanetlemenin ötesinde, bu bağlantıları ortaya çıkaracak güce sahip olduğumuzu da belirtmek istiyorum."

ANKARA SALDIRISI NASIL GERÇEKLEŞTİ?
Ankara'daki patlama İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta meydana geldi. Bomba yüklü araç askeri servis araçlarının yanından geçerken infilak ettirildi. Kilometrelerce uzaktan duyulan patlama sonrası iki servis aracı tamamen yandı.

Patlamanın hemen ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken, Ankara trafiği tamamen durdu. Bölgede yoğun güvenlik önlemleri alınırken bölgede 2 kilometrelik alan güvenlik koridoruna alındı.

Saldırının MOBESE görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde, sivil plakalı bir aracın, askeri servis araçlarının yanından geçerken infilak ettiği görülüyor.

TERÖR SALDIRISI NEREDE OLDU?

Ankara'daki bombalı saldırı, güvenlik konusunda oldukça hassas bir bölgede bulunuyor. Patlamanın olduğu yer, askeri lojmanlara oldukça yakın bir yer. 

Patlamanın hemen sonrası İnönü Bulvarı trafiğe tamamen kapatılırken, yaralılar bölgede bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı.



GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Ankara'daki patlama sonrası bir açıklama da Genelkurmay Başkanlığı'ndan geldi. İşte o açıklama;

"17 Şubat 2016 Çarşamba günü saat 18:31'de Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına, İnönü Bulvarı üzerinde bulunan kavşaktaki trafik ışıklarında bekledikleri esnada bir terör saldırısı düzenlenmiştir. Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımıza, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımız ile vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" 

SALDIRI SONRASI KİM NE SÖYLEDİ?
- AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK: Bu saldırılarda oluşan kayıplarımızdan çok acı duyuyoruz. Ama mücadele kararlılığımız daha da artıyor. Ülkemizi terörün teslim almasına müsaade etmeyeceğiz. Hep birlikte karşı duracağız. Gün, 'Ben Türkiye'yim' deme günüdür. Terör dehşet ortamı oluşturmak istiyor. Başta medyamızın yayınları olmak üzere hepimiz terörün dehşetin yaymasını engellemeliyiz.

- DEVLET BAHÇELİ : "10 Ekim 2015'de Ankara Tren Garı önünde yaşanan canlı bomba saldırısından sonra başkentimiz, devletimizin kalpgahı bir kez daha hedef alınmıştır. Türkiye topyekûn terörün, cinayet ve felaket emellerinin tehdidi altındadır. Bu olağanüstü durum açıkça düşmanlık ve barbarlıktır. Kim ne yaparsa yapsın, aziz milletimiz teröre boyun eğmeyecek, teslim olmayacaktır".

-SELAHATTİN DEMİRTAŞ : "Ankara'daki acımasız saldırıyı kınıyor, hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum"

Editör: Wan Haber