Bitlis ilk kez il ve ilçeleri ile Ankara'da "Bitlis Günleri" programı ile 4 gün tanıtılacak olması nedeniyle Ahlat Belediyesi'nde geniş katılımlı istişare toplantısı düzenlendi.
Ahlat Belediyesi'nin düzenlediği organizasyon ile Ahlat Meslek Yüksek Okulu, Ahlat Ziraat Odası, Ahlatlı sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, el sanatkarları ve üreticiler bir araya gelerek Ankara'da düzenlenecek "Bitlis Günleri" program için tek yürek oldu. Toplantıda konuşan Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Ankara'da yapılacak olan organizasyon ile ilgili bilgiler aktararak, "Burada tüm vatandaşlarımızın görüşünü alarak neler yapılmalı hakkında konuştuk. Bitlis ve ilçelerinin Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde il olarak ilk defa katılacağımız 'Bitlis Tanıtım Günleri' programı var. Program dört gün sürecek. Yoğun olarak il ve ilçeler kendilerini tanıtma, ürünlerini tanıtma gibi bir fırsat bulacaklar. Bu toplantı ilk kez Bitlis'te, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul tarafından gerçekleştirildi. Şu an alanla ilgili çalışmalarımızı yaptık. Ahlat'a yakışan bir şekilde kiraladığımız alanı daha geniş bir şekilde tuttuk. Toplamda her ilçeye ön görülen stant 50 metrekare iken biz Ahlatın tanıtımını yapmak için 78 metrekarelik bir alan kiraladık. Bürokrasi, bakanlar, belki Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız da katılacaklar. Bu tanıtım sürecinde sivil toplum kuruşlarımıza, üreticilerimize, muhtarlarımıza iş düşmektedir. Bitlis Eren Üniversitesi standıyla Ahlat standımızı yan yana kiraladık. Özellikle tanıtım, üretici için çok önemli. Bire bir pazar alanı olacaktır. Taştan Bims fabrikalarına, el sanatlarına, tarım ürünlerine kadar 4 gün orada Ahlatımızı temsil edeceğiz. Üreticiyi ve el sanatlarını ilgilendiren bir pazar olacaktır. İl ve ilçenin tarihsel dokusunu görsel ve sözlü olarak tanıtacağız. Burada Bitlis Valisi Veysel Yurdakul'a teşekkür ederiz. Netice itibariyle Bitlis bu açığını gördü ve böyle bir çalışmayı ortaya koydu. Buradan bütün üreticilere sesleniyorum, malzemelerini sergilemek açısından Ahlat Belediyesi'nden bu işi kendim üstleneceğim. Ahlat Belediyesi'nden bir kamyonla üreticilerimizin ürettiklerini standımıza götürerek sergileyeceğiz. Burada toplumsal düşünceyi ortaya koyarak halkın iradesinin karışmadığı, tamamıyla sembolik değil yerel üreticinin mahalli imkanlarımızın doğru alanda sergilenmesidir. Tabi üreticilerimiz için orada satış imkanı da sunacağız. Üreticilerimize bu konuda çok iyi bir ürün tanıtımı imkanı sağlayacaklar" dedi.
Toplantı karşılıklı görüş alışverişinin ardından Başkan A. Mümtaz Çoban, herkese teşekkür ederek; "Ahlatlı ile istişare etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Toplantıya katılan herkes çok önemli katkılar sağladı. Hepinize katkılarınızdan dolayı tekrar teşekkür ederim. Konu ile ilgili daha sonra birebir görüşmelerimiz de sürecek" diye konuştu.
Katılımcılar ise, ilçede ilk kez böyle bir istişare toplantısı düzenledikleri için Başkan Çoban'a teşekkür ettiklerini belirttiler.
(SAD-MSA-Y)

12.02.2013 12:22:00 TSI

Editör: Wan Haber