Ankara'da yaşayan Bartınlı vatandaşların kurduğu, 74 Bartınlılar Kültür Derneği tarafından tanışma ve kaynaşma gecesi düzenlendi.
Dayanışma gecesinde, Bartın eski Valisi İsa Küçük, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, MHP İl Başkanı Sezai Bilgin, MHP İl Genel Meclis Üyesi Aynur Yıldırım, Bartın Gerçek Gazeteciler Dernek Başkanı Süleyman Karaman ve Bartın Olay gazetesi sahibi Hilmi Karaman katıldı.
Gecede açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı İbrahim Balıkçı, Bartınlıların Ankara'da yapması gereken iki projeye değindi. Ankara'da görev alan Bartınlı bürokrat sayısının azlığına ve iş bitirici noktalarda Bartınlıların olmayışının vermiş olduğu zorlukları ifade eden Dernek Başkanı Balıkçı, "Çeşitli nedenlerden dolayı Ankara'ya gelen Bartınlılar konaklama sorunu yaşıyorlar. Bu iki konuda çalışmalar başladı. Gerekenlerin yapılması yönünde destek bekliyoruz" dedi.
Ardından söz alan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, "Bu tür dernekler hemşericilik bilincinin geliştirilmesi ve birlikteliğinin sürdürülmesi için önemli kurumlardır. Bu geceyi hazırlayan dernek başkan ve yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.
Geceye katılan Bartınlılara plaket takdim edildi.
(DK-SA)

18.02.2013 17:22:42 TSI

Editör: Wan Haber